dinsdag 8 maart 2022

Rio Mar 13

 We hebben nieuwe buren, een Frans stel, dat heel wat hulp krijgt om hun camper naast ons te parkeren. Op een gegeven moment zijn er, zegge en schrijve, 10 mensen met deze manoeuvre bezig. De oude man moet wel 5 paar ogen nodig hebben gehad om al die aanwijzingen op te volgen. De één weet het nog beter dan de ander. De grap aan dit alles is, dat het allemaal Duitsers zijn die hun hulp aanbieden, maar waarvan niemand ook maar één woord Frans spreekt. Het gaat zelfs zo ver dat een Duitser bezig gaat onze satellietschotel te ontmantelen omdat deze "in de weg staat". Tja, daar steekt deze "Blöde Hollander" toch wel even een grote stok voor.

Het is een hele verademing om een nacht, zonder regen, heerlijk door te slapen. Want geloof mij maar, op zo'n camper klettert de regen luid en duidelijk en dat hoor je zelfs als je slaapt.........

Het bijkomende voordeel van "droog weer" is dat er weer gewassen kan worden. Alleen is Hoofd-hoofdwas niet de enige die met dit idee rondloopt. 

Het is een soort van estafette van de was te doen en daarna te drogen. Maar niet iedereen is zo bedreven in het bedienen van deze ingewikkelde apparatuur.

Hier ben ik net te laat om een instructie video te maken, want de uitleg is zojuist beëindigd, wat is te zien aan de stralende lach op beider gezichten (of is het opluchting?).  Gelukkig beheerst Hoofd- linguïst de Duitse taal tot achter de komma. 


Hier het volgende, dankbare, slachtoffer, die de uitleg met veel genoegen ondergaat. Het schijnt zo te zijn dat Duitsers zeer gecharmeerd zijn als Nederlanders hun taal spreken. 
Maar dan komt toch wel de teleurstelling van de dag! Het betreft hier twee afbeeldingen van een kussensloop. Links ziet U "Rispinge" staan, een naam die velen van U niks zegt. Ingewijden weten dat het hier gaat om een bejaardentehuis in Drachten. Minimaal 30 jaar geleden werd dit kussensloop al gebruikt door de Beppe van Hoofd-kussens. Nu, na al die jaren, heeft het sloop de ruwe behandeling van de wasmachine niet langer verdragen en is er een scheur ontstaan (rechts bovenin). Ook het prachtige boorduurwerk heeft de "tand des tijds" met slijtgaatjes moeten bekopen.