zondag 6 maart 2022

Rio Mar 11

Hoofd-weersverwachting komt terug met deze mooie reportage, die het verhaal van het weer over de laatste dagen vertelt.


 Ai, ai, ai, want de twijfel slaat bij Hoofd-meteorologie in ernstige mate toe. Dit betekent, dat er scheurtjes ontstaan in het vertrouwen van de weersverwachtingen. In het, overigens wiebelige Internet, stuit ze op een artikel, welke een voorspelling doet voor de komende 14 dagen. Volgens dit artikel blijven er 4 zonnige dagen over en de rest, 10 dagen, wordt het regenachtig.


De plassen op de camping geven dit sombere beeld aardig weer, hoewel de volgende foto's een meer trieste uitstraling hebben.


Wat te denken van de lege stoeltjes op het geïmproviseerde terras van het restaurant, terwijl op zondag het altijd afgeladen vol zit met bezoekende Spanjaarden.

Het kan nog triester, lijkt mij, als je deze eenzame dame achter het plastic in het restaurant ziet zitten. Zelfs de deur van het restaurant is dicht, terwijl deze altijd openstaan, tijdens de drukke uren.

Dan speelt in het hoofd van Hoofd-energie ook nog eens een onderliggende muizenis. Want wat als meneer Poetin besluit om de gaskraan dicht te draaien? Hoewel de gasprijs niet direct meer gekoppeld is aan de olieprijs, omdat de gasmarkt vrij is, maar in de praktijk bewegen deze producten wel met elkaar mee. Hoelang blijft de diesel nog betaalbaar/verkrijgbaar? (Hoofdredactie vindt verkrijgbaar belangrijker natuurlijk).

Maar ja, in Nederland is het nog koud!