woensdag 16 maart 2022

Noorbeek 1Ook wij ontkomen gisteren natuurlijk niet aan het Sahara zand. Als op een gegeven moment er geen regen meer wordt verwacht, maken we de boel weer een beetje toonbaar. Alleen jammer dat het even later toch weer gaat regenen.
 De wekker staat op 7 uur afgesteld, maar als de buurman zijn camper om even over zessen reis klaar maakt, zijn wij ook wakker! Tja, als campers zo dicht naast elkaar staan, zijn het heel goedkope en gehorige appartementen, die slecht geïsoleerd zijn. Eerst proberen we nog even te slapen, maar dat lukt niet dus pikken wij dat extra half uurtje ook maar even mee.Vlak langs Luxemburg en heel even er doorheen. We komen hier achter, omdat er opeens wel 10 pompstations achterelkaar zijn, met allemaal een dieselprijs van € 1,71. Wij zijn snobistisch genoeg om dit buitenkansje te laten liggen, het zou ons € 6,- hebben gescheeld. De tank is nog voor twee derde vol.

De bottleneck ligt voor vandaag in Luik, want daar mogen wij in verband met milieu maatregelen niet doorheen, dus moeten we eromheen. Maar dankzij de NaviAli gaat dit vlekkeloos en krijgen we Liege nauwelijks te zien.


De Maas komt weer in zicht en dat betekent, dat Maastricht niet al te ver meer kan zijn en we het Limburgse mergelland naderen.


De wegen worden allengs smaller en het is maar te hopen dat er zich geen tegenliggers melden.


Kromme sturen kom je hier in overvloed tegen maar soms moet je er even achter blijven hangen omdat je geen uitzicht hebt. Sommigen komen je tegemoet, in dit bochtige landschap, die zich met waarlijke doodsverachting naar beneden storten. Want steil is het hier wel.
Het aanmelden bij de camping gaat via een zogenaamde "zuil", zeg maar een computer op poten. Nadat we de kleur sokken en dito voor de onderbroek hebben ingevuld, mist er nog één ding, het kenteken, want daarmee komen we op de camping. Nou, nee dus. Ik sta een tijdje te klungelen op de steile aanloop, terwijl Hoofd-plekjes op zoek gaat naar een geschikte overnachtingsplaats. Maar al wat er gebeurt, de slagboom gaat niet open. Dan combineren we maar het (on) aangename met het nuttige en vullen de watervoorraad aan en spuiten ook maar even een deel Sahara zand van de camper.
Gelukkig wil een stel de camping af, maar ook dat werkt niet. Dus bellen ze met de beheerder. Die vindt al ras het juiste knopje, dus kunnen wij ook de camping op!Dit is waar we dit allemaal voor doen. Deze prachtige vergezichten waar we de komende dagen van mogen genieten. Hoofd-genieten meldt al een aantal keer dat dit een "prachtig" plekje is.