dinsdag 15 maart 2022

Pont a Mousson 2

 Vannacht lig ik een tijdje wakker en daar geniet ik van. Hoofd-planning heeft in al haar wijsheid besloten dat we nog een dag langer in Pont a Mousson blijven. Ik hoef dan ook niet gestrest te raken en bang te zijn dat ik de volgende dag te moe ben om te rijden. Tja, het zijn de kleine dingen nietwaar?

Maar rustig word je alleen al van deze uitzichten, dus ook in de avond is het genieten van dit soort plekjes.

We komen steeds meer mensen tegen, die nog niet heel lang met een camper onderweg zijn. Deze meneer vindt zijn stroom haspel prima liggen, zo midden in een plas, maar we hebben nog elektriciteit met z'n allen.

De hele dag scharrelen er zwanen rondom de camper, hoewel ze het niet altijd even goed met elkaar kunnen vinden. Zwanen zijn namelijk monogaam, eenmaal een paar, blijft dat hun hele leven zo.

Nu de meute voor een overgroot deel weer op pad is, hebben wij vrij uitzicht over de hele Moezel.

We zien dan ook deze enorme lange boot aankomen. Hij past niet eens helemaal op de foto, want de punt mist hier nog.

's Nachts "hoor" je de schepen aankomen. Eerst hoor je het hoge cavitatie geluid van de schroef als bij de bocht, onder de brug, even teruggeslagen moet worden. Dan volgt het diepe gebrom van de motoren.

 

We zijn in afwachting van een cadeau vanuit de Sahara. Er wordt namelijk zand, via de hogere luchtlagen, naar het Noorden aangevoerd en bij neerslag wordt alles onder het Sahara-zand gezet. De oranje luchten, richting het zuiden, beloven niks geen goeds.

Denk nu niet, "dat zal allemaal wel meevallen" want onze nieuwe buurtjes komen zojuist uit Troyes, zo'n 185 kilometer naar het zuidwesten en hun camper ziet er nu zo uit. 

De eerste druppen vallen nu op ons dak en het anders doorzichtige dakluik wordt allengs minder doorzichtig.