maandag 14 maart 2022

Pont a Mousson

 


"Lytse Wrâld" daar kunnen we vandaag wel van spreken. Voor de niet Friezen onder ons "Kleine Wereld".
Kwart over zeven gaat de wekker, want we willen om half negen bij de Lidl zijn, die dan open gaat. Maar ja, de geoliede machine draait weer als een tierelier en om 8.10 uur staan we voor de Lidl. Zonde om hier twintig minuten te staan wachten, dus gaat het onmiddellijk door naar Pont a Mousson, de favoriete plek van Hoofd-camperplekken.


Tegen elven breekt de zon door, waardoor de mist gaat wijken en het zicht weer "normaal" wordt.

Dat de zon doorbreekt heeft een gunstige uitwerking op dit veld van zonnepanelen. Als ik een veld zeg dan moet je je een weiland voorstellen van kilometers lang, waar alleen maar zonnepanelen staan. Ons verstand kan het in eerste instantie niet verwerken, zoveel zonnepanelen.


We komen Pont a Mousson nu van een andere kant binnen en dit is voor Hoofd-stedentrips een feest der herkenning. Want ja, we komen hier elk jaar en dat geeft een "thuisgevoel."


Over de brug, naar rechts en dan zijn we er. Vanaf de andere kant is het altijd een hele toer om de bocht om te komen, omdat rechtdoor verkeer tegelijkertijd oprijdt.


Ik had al gezegd dat dit de favoriete plek van Hoofd-Moezel is en natuurlijk maakt ze een foto van dit plekje en ons uitzicht. We zijn vroeg vandaag, want probeer niet om vier uur hier nog een plek te vinden, want dan is alles bezet.


Als we via de receptie nog even doorlopen naar "achteren" komen we mijn favoriete camper weer tegen. Gisteren hebben we in Tournus een hele tijd met deze Belgen staan praten. Hiervoor had meneer een campertje van 9.80 meter en is nu overgestapt op deze Adria Twin Supreme 6.40. Een droom van een buscamper, compleet met 2 langs-bedden. Bedden in de lengte van de camper, hoef je niet over elkaar heen te klimmen.

We raken aan de praat met 3 Limburgse dames, die genoeglijk voor hun gezamenlijke Knaus zitten te genieten. We wisselen diverse camping adressen uit, want de dames gaan richting Spanje, het slechte weer tegemoet, zo bekend één van de dames.

Dan nog even over spreuken achterop Duitse campers. We lopen langs een exemplaar waar achterop staat: "Mit Liebe verbrennen wir unsere Diesel". Ik kan het niet laten, hem te vragen, of dit ook voor de afgelopen weken geldt. Hij heeft zo zijn bedenkingen. Ik geef hem de tip om de tekst "Danke Putin" eronder te zetten.

De prijzen van de diesel variëren enorm. In Spanje betalen we € 1,92, waarbij we van tevoren moesten bepalen hoeveel diesel we wilden. In januari betaalden we hier nog € 1,45 per liter.
In Frankrijk variëren de prijzen per liter van € 1,94 , waar we in een lange rij belanden, want bij andere pompstations betaal je € 2,32 per liter.