woensdag 31 mei 2017

Saint-Jean-Du Corail 6

Een paar dagen terug ontdekken we een vreemd fenomeen. In de verte zien we een aantal lichtflitsen in de nacht. “Ze zijn in het land met lampen bezig” meldt mijn reisgenote. Maar het is zo hevig dat ik mijn bedenkingen heb. Het is nog drukkend warm en we gaan naar buiten om te ontdekken wat het kan zijn. Enorme lichtflitsen vliegen door het zwerk en we kunnen niet anders concluderen dan dat het Weerlicht Zonder Donder  betreft. Klik op de link en geniet mee van de stilte terwijl, zo nu en dan, de aarde wordt verlicht door de bliksem.

DSCN5442 (800x450)

Nu is het licht, ook zonder de bliksem, ’s avonds prachtig en is het genieten van de zwoele zomeravonden.

DSCN5445 (800x450)

Hier in de omgeving staan diverse huisjes die zijn verlaten en wachten op de slopershamer. Hoewel dat laatste nog lang kan duren. Ons wordt verteld dat boeren, uit de omgeving, dit soort huisjes kopen, niet voor het huis “an Sich”, maar het gaat hen om de grond die bij het huis hoort.

DSCN5450 (800x450)

Vanochtend gaat het op de fiets naar Mortain om bij de Aldi de broodnodige levensmiddelen aan te vullen. Onderweg staan we nog even stil bij een herdenking monument. Het is opgericht om de verzetsmensen te herdenken, die door de Duitser zijn geëxecuteerd in St Jean du Corail.

DSCN5455 (800x450)

Om even voor drieën krijgen we bezoek van Jikke en Mink, die net als ons langzaam op de terugweg naar Nederland zijn.

Zo dadelijk gaat er gekookt worden voor de gehele goegemeente en zal er vanavond over de verdere plannen worden gesproken.