zaterdag 13 mei 2017

Saint Jean de Monts 4

Ik heb het al eens eerder over het vreemde gedrag van camperaars gehad, als het gaat om “op elkaar” te kruipen.

DSCN5054 (800x450)

Wel, terwijl ik al vertelde dat dit een reusachtige camping is en er nog wel 48 plaatsen, verspreid over de gehele camping, te vinden zijn, zien onze nieuwe Engelse buren kans nog net onze deur niet te blokkeren of hun camper bij ons binnen te rijden. Maar goed….. het zij zo…

Gisteravond hebben we heerlijk gegeten in het enorme restaurant, hier op de camping. We melden ons om 6 uur, maar mijn vertaalster zit er een uur naast. Het verschil tussen “six” Devil6 en “sept” 7 was nog niet helemaal duidelijk. Dus nemen we een heerlijk wit wijntje. Op de kaart ontdekken we dat een hele fles Chardonnay van 75 cl €12,50 kost en 1 kannetje van 50 cl €5,50 dus 1 liter kost dan € 11,=. Dus bestellen we 2 kannetjes bij het eten, want we blijven Nederlanders.

DSCN5049 (800x450) 

Ik maak even een “selfie”, waar normaliter ook de maker zelf op staat, maar dat is mij niet gegund, tenminste, als je mijn schouder niet meerekent. Je ziet nog juist de twee kannen  Chardonnay staan. Die hele kan wijn wordt mij fataal, want ik val in de avond, tijdens televisie kijken, als een blok in slaap.

Vandaag gaat het naar het stadje, om inkopen te doen en “even” over de markt te lopen. Nou dat valt vies tegen. Wat een enorm uitgebreide markt is dit. Werkelijk alles is er te koop en geloof het of niet, maar ik koop een paar nieuwe schoenen. Wat wel weer tegen valt zijn de prijzen van het fruit en de groente, maar alles in vergelijk met Spanje natuurlijk.

DSCN5052 (450x800) DSCN5053 (800x450)

Hier ben ik te bewonderen op mijn nieuw gekochte schoentjes en het moet gezegd, het wandelt alsof ik op kussentjes loop. In de prachtige overdekte markt bewonderen we nog even het schitterend opgebouwde dak van dit gebouw. Alles van sterk gebogen hardhout.

Zo dadelijk duiken we nog het zwembad in.