zondag 14 juni 2015

Vedersø Klit 3

Een constante regen heeft plaats gemaakt voor een harde Zuidwesten wind, met vlagen van 8 Beaufort. De temperatuur komt maar nauwelijks boven de 12 graden uit, waarbij de gevoels temperatuur nog ietwat lager ligt. Eigenlijk is dit een perfecte reisdag, maar als ik dat, na het verlate ontbijt voorstel slaat de paniek toe. Er moet nog zoveel gebeuren……. ?? Ik trek mijn voorstel maar weer in en installeer me voor een dag boekje lezen, Vasco v/d Boon en Gerben v/d Marel over “De Vastgoedfraude”. Gisteravond probeerden de Denen er nog het beste van te maken. Hun lot, een hele avond onder een piepklein afdakje en bibberend van de kou barbecueën, wat ik al snel omdoop tot “Barbekleumen”. Ali verbaast zich er al over dat iemand zolang en in deze kou buiten gaat zitten roken.

IMG_20150612_143034 (800x600)

Maar vandaag pakken de Denen hun spullen en en vertrekken weer huiswaarts en ook de voor 1 nacht verhuurde huisjes, tegenover ons zijn weer leeg. Het weer is net teveel dreigend en de wind net iets te fris om de fietsen van de camper te halen. Maar als dan ook even de zon zich laat zien, sprint Ali, gewapend met handschoenen en jas, nog even over de camping.

SAM_8776 (800x600)

Haar buit, een door de kindertjes verlaten speeltuin met Lego blokken die kennelijk van de Testosteron hebben gesnoept,

SAM_8777 (800x600)

en een hallucinerende vloer, met Escher effect. Ik moet hier wel even bij vertellen dat de eerste foto onscherp was, dus heb ik haar teruggestuurd een betere te maken.

SAM_8774 (800x600)

Bij die gelegenheid heeft ze ook de gehele was- en poedelfabriek maar op de kiek gezet.

SAM_8773 (800x600)

Kijk, en dat je haar wel om een boodschap kan sturen, blijkt wel uit de opname van de keuken. Compleet met diepvriezer, oventje en magnetron. Mocht je je eigen butagas flesje thuis zijn vergeten, kun je hier altijd nog je potje warm maken. Zo aan het aantal gasstellen te zien zijn Denen erg vergeetachtig.

Morgen verruilen we de Westkust met de Oostkust, wat wil zeggen, dat wij ons verplaatsen en niet de respectievelijke kusten.