vrijdag 19 juni 2015

Aarhus 2 (Lisbjerg)

Wat nou stromende regen. Het is alsof alle hemelsluizen geopend worden en ons doen verhinderen ook maar 1 stap buiten de camperdeur te zetten. Van Aarhus, NaarHus is een beetje een flauw grapje, maar we zitten er dicht bij. De weersvoorspellingen geven 50 % kans op regen en 50 % kans op zon. Maar de weergoden hebben bedacht dat ze dat dan om de 10 minuten laten afwisselen. Mocht je een plan ontwikkelen om iets te ondernemen, gebaseerd op het weer, kun je dit plan om het kwartier bijstellen.

SAM_8863 (800x600)

En met stromende regen, bedoelen we ook stromende regen. Wat dan wel weer grappig is, is de camping klusser, die verkleed is als een brandweermannetje, de dissels van de seizoen caravans vrijmaakt van het decimeters hoge gras, zich niets aantrekt van de stortregens.

In de foto’s bladerend kom ik  een foto tegen van een bord, dat aan ieder begin van een stadje of dorp staat.

SAM_8866 (448x336)

Dit scherm wordt altijd vooraf gegaan door een soort chicane, waar zelfs een coureur U tegen zegt. Een knappe chauffeur die kans ziet om veel harder dan met 50 dit obstakel te nemen. Zeker met een camper van 3.5 ton wil je dat wel  laten. Vandaar deze ‘keurige’ aanduiding van onze snelheid binnen de bebouwde kom van een stadje.

KnallertVorbudt

Dat Deens, net als Belgisch, soms woorden heeft die direct aangeven wat er wordt bedoeld, is hier op dit verkeersbord  evident. Ook voor ons buitenlanders laat dit bord  en onderschrift niets aan de verbeelding over.

Als het ons is gegeven gaat het morgen naar het Moesgaard Musee waar op dit moment het Chinese Terra Cotta Army tentoon wordt gesteld. Een aantal jaren geleden was dit spektakel in Assen te bewonderen, maar heb dat toentertijd overgeslagen. Tijd voor een tweede kans.

Vlak voordat ik deze blog wil publiceren gebeurt er aan de overkant iets opmerkelijks. Een mevrouw begint palen in de grond te slaan en vervolgens wordt daar gaas omheen gedrapeerd. Wij zitten met stijgende verbazing dit tafereel gade te slaan.

 SAM_8868 (800x600)

De oplossing…..  de dame heeft een koppel honden in een mini caravannetje en die mogen buiten spelen, maar dan wel binnen de afzetting. Mocht je denken dat dit het is? Nee, de dame zet ook nog eens stroom op het hek, nu is het maar de vraag of dat is om de honden binnen te houden, of de indringers buiten.

SAM_8869 (800x600)

Maar dan komen de buurtjes weer bij hun caravan terug. Nu hebben deze mensen, normaal 2 poezen buiten lopen, dus hun afgrijzen laat zich niet moeilijk beschrijven. Als iemand mij dit zou vertellen, ik zou het niet geloven. Even later loopt poezen buurman, met zijn poes op zijn schouder over de camping.