vrijdag 12 juni 2015

Vedersø Klit 1

We zijn nu in de plaats Baekby, maar we zijn naar het Vedersø Klit gereden, maar eigenlijk zitten we volgens de campinggids in Ulfborg. U bent er nog?, gelukkig, want deze discussie loopt hier ter plaatse al een poosje. Ali met de kaart erbij, de prospectus van de Vedersø Klit Camping en ik met m’n telefoon locatie programma. Een ding is duidelijk, we zitten hier aan het Skagerak. Het Skagerak is een gedeelte van de Noordzee, dat wordt begrensd door Denemarken, Jutland waar we nu zijn, in het zuiden en  Noorwegen in het noorden.

O ja, voordat er leuke woordspelingen gemaakt gaan worden, niet in de laatste plaats door mijzelf, “Klit is het Deense woord voor Duin”.

Gisteravond wilden we nog even, in het haventje van Bork, van de zonsondergang genieten . SAM_8745 (800x600)

Als schilders spreken van “mooi licht” dan begrijp je zoiets pas als je met een ondergaande zon, niet alleen de zon bekijkt, maar wat dit mooie zonlicht doet met de omgeving. De kleurschakering, alleen al van de lucht, is adembenemend. Jammer dat de frisse wind ons noopte alweer snel naar de camper te gaan.

SAM_8748 (800x600)

Onderweg passeren we, net als gisteren op de fiets, het natuurgebied en vallei van de rivier de Skjern.

Het is een prachtige dag en de plannen zijn navenant. Eerst gaan we in Ringkøbing inkopen doen bij de plaatselijke Lidl en daarna bezoeken we het Danmarks Flymuseum, waar allerlei vliegtuigen staan opgesteld. We hebben toch een museumkaart voor 14 verschillende musea, dus pikken we dit ook even mee. Maar als we de Lidl uitstappen en het mooie weer ondergaan, beklijft al snel het plan het museum over te slaan en van de zon te gaan genieten. Dus gaat de neus van de camper richting de Vedersø Klit Camping. De juffrouw, die de “reception” bevrouwt, is vriendelijk maar haar Engels is niet geheel Up to Date en datzelfde geld ook voor haar Duits. Aangezien ons Deens ook een beetje roestig is, wordt de communicatie best wel hilarisch.

IMG_20150612_143043 (800x600)

De plek is werkelijk geweldig want de huisjes rechts op de foto zijn niet bezet en hebben we een “tuintje op het zuiden”. Neem daarbij WiFi, voor alle apparaten die we bij ons hebben en dat voor 30 kronen voor zolang we hier verblijven en het wordt bijna ideaal.

Als ik zo de weersverwachting bekijk, krijgen de fietsen ook een paar dagen rust.