zondag 26 mei 2024

Villeneuve les Beziers 3

Enerverend, dat is het enige woord wat bij mij te binnen schiet als ik de uitslag van de duurste optocht van de wereld bekijk, die Formule 1 in Monaco wordt genoemd.


Charles Leclerc is de eerste Monegask die deze race wint en eerlijk gezegd, helemaal terecht.


Deze camping is een geliefde plek voor wandelaars en fietsers, die de route langs het Canal du Midi wandelen of fietsen en hun overnachting hier doorbrengen. Zo zie je iedere dag de rij van tentjes groeien, om 's morgens de plekken weer leeg aan te treffen.


Rondom de camping zijn verschillende druifstekken aangeplant, waar later, hoogstwaarschijnlijk wijn van zal worden gemaakt.


Aan de voorkant van de camping is een soort bar gesitueerd, die meestal bezet wordt de locals. Om nu als camping bezoeker hierbij te gaan zitten is niet erg aanlokkelijk. Tenzij je aan het Canal, aan één van de tafeltjes gaat zitten. Er wordt niet bediend, dus zul je jezelf tussen de locals moeten begeven om een bestelling te doen. Ach, zo heeft iedere situatie zijn charmes, nietwaar?


Ali ontdekt een mooi veld met klaprozen, die de Engelsen Poppy noemen. De betekenis van de klaproos: een herdenkingssymbool voor de Eerste Wereldoorlog. 

Morgen gaan we voor het eerst gebruik maken van ons Frans kaartje van het Camping-Car Park.
Je kunt met het kaartje reserveren en ook betalen..... spannend.