donderdag 2 mei 2024

Rio-Mar 43

 

Ook vandaag komt de zon weer op, getuige deze foto van Ali. die ze rond 7 uur maakt. Het zullen de zenuwen zijn die haar nopen zo vroeg op te staan. Natuurlijk verbloemt ze dat door te zeggen dat ze nog een was gaat draaien! Zenuwen, Ali? Jazeker, vandaag wordt haar implantaat + 2 kronen met brugtussendeel geplaatst, zo staat het op de rekening.

Maar eerst gaat het naar de Nederlandse winkel "Bij de Buren" om de lunch te genieten. Wat een deceptie is dat!! "Nee, we hebben geen keuken!" De reden? Ze houden op met bestaan! Beduusd bestellen we maar een kop koffie en een vruchtengebakje, want meer is er niet in de aanbieding. Dus nooit meer bij "de Buren" op bezoek. We zullen het wel overleven, denk ik. Het bespaart ook daadwerkelijk onze portemonnee, want nog steeds is het reteduur. Neem een zak Joppie chips, daar mogen we  € 4.30 voor neertellen. Hoeveel zin we daar ook aan hebben, in geen 430 jaar.

Goed, op naar het strand van Albir, oftewel Altea, want deze stadjes lopen naadloos in elkaar over.

Hier een doorkijkje dat je in Albir kan vinden, waar een zogenaamde "Afslag," "Put" en een "Waterslag" geoefend kan worden.

Met het uitzicht op de Middellandse zee aan de boulevard van Altea bestellen we een Pizza. Die is heerlijk, met alleen de vraag of ik de rest van de dag geen last van mijn maag krijg, maar dat heb ik, eerlijk gezegd ervoor over.

Ik laat de randen maar staan, want daar heeft het vuur iets teveel invloed op gehad, verbrand dus! Dat krijg je met "traditioneel" bereidde producten, nietwaar.

Tandenpoetsen en naar de tandarts. Nu kan ik een flauwe grap maken als Ali, na de behandeling, begint te klagen "met de mond vol tanden," maar dat doe ik maar niet. Ze is er blij mee!

Nog even bij de Lidl aan in Albir en we kunnen terug naar Rio-Mar. Via de N332 en dat geeft prachtige, uitzichten want het gaat dwars door de bergen.

Het is altijd weer een belevenis om Calpe binnen te duiken met zijn karakteristieke berg in de zee.

Onderweg plaag ik Ali met opmerkingen als: "Oh, dat was een leuk plaatje," of  "Dit is mooi!" maar ik zeg dat net te laat, zodat ze geen tijd heeft een foto te maken. Zo ook met deze. Maar de tassen uitbater heeft zijn "Concullega's" pal naast zich zitten, dus zijn er 6 winkels op een rij en redt Ali het nog om deze foto te maken, knap!