vrijdag 10 mei 2024

Rio-Mar 51

Het is alweer vrijdag en dat betekent dat we vandaag weer op de fiets de 10 kilometer naar Oliva peddelen voor de wekelijkse inkopen en ons kopje koffie bij El Loc. 


Halverwege stuiten we op een wegomlegging waarvan we, in eerste instantie, niet begrijpen waarvoor deze dient. Totdat we bij deze rij met coniferen aankomen. Het lijkt alsof hier een burenruzie is ontstaan en een boze buurman werkelijk R├╝cksichtslos (genadeloos) de overhangende takken heeft verwijderd. Het ziet er niet uit, de helft van de coniferen is vernietigd.

Na de koffie bij El Loc, waar we overigens uitbundig worden begroet door Robbie, (we weten niet hoe hij heet maar hij lijkt sprekend op Robbie Williams) gaat het de markt op.

Het is loeiend druk en zeker bij de € 2,- kleding is er een waar gevecht om de laatste goedkope blouse. Iedere keer weer verbaas ik mij over deze pandemie en het feit dat daar niet meer ruzie door ontstaat. Want het moet toch vaker voorkomen dat 2 vrouwen tegelijkertijd hetzelfde kledingstuk vastgrijpen.


De koolmeesjes staan op het punt om uit te vliegen. Ook denk ik dat ze naar buiten worden gelokt. De ouder komt met voedsel het hokje binnen, maar geeft het niet aan een jong, voordat ze het jong het een aantal keer in de bek geeft en weer terug neemt. (50 sec.) (Sorry voor het verkeerde formaat.)


Hygi├źne moet zijn, nog even een poepje weghalen en opruimen.En nog maar even oefenen om straks uit te kunnen vliegen.