maandag 27 mei 2024

La Voulte sur Rhone


Kwart voor negen vertrekken we vanaf de camping en vallen de ruim 250 km aan. Dat is inderdaad niet heel veel, maar zo'n 3 uur rijden vindt Uw scribent eigenlijk wel prima. We hebben een informele afspraak op een 

 maar daarover straks meer.


Laat ik beginnen met de in bloei staande brem. Het lijkt wel of  alle bermen, of het nu de Peage is, of een berm in een stadje. Brem, brem en brem... maar het ziet er erg gezellig uit.

Ja, ik weet het, die klaprozen hebben we al een keer gehad, maar het gaat hier om de dreigende luchten, want er gaan dikke buien vallen. Het wordt op momenten zo erg, dat ik maar vaart ga minderen, want je ziet, ondanks de hoogste snelheid van de ruitenwissers, maar 10 meter meer voor je uit.


Ook gezien de naam van ons doel, is het geen wonder dat we kilometers lang de Rhône volgen. 


Totdat we een brug over moeten die of heel futuristisch is of  uit vroeger tijden komt. Hij is zo akelig smal, dat ik blij ben dat enkele Fransen stoppen om ons te laten passeren, zeer vriendelijk.


En dan.... onze "première" met een Camping-Car Park. Een oud collega van Ali, Trientje, heeft Ali een tip gegeven om de Card voor deze mogelijkheid van overnachtingen aan te schaffen. Trientje en Maurits zijn verstokte Francofielen en crossen regelmatig met hun camper door Le Dolce France, dus die raad slaan wij niet in de lucht. Maar U snapt het natuurlijk wel, dat mag de schrijver dezes allemaal regelen.

Zelfs het kaartje in een sleufje stoppen laat ze aan mij over. Nou, en er zijn een paar sleuven zeg.... links voor kun je al je lol op en de vaste gebruiker ziet al van verre dat dit het oplaadpunt is..... ach ja, provinciaaltjes. Een paal verderop is de werkelijke "inlogpaal," maar die vindt dat ik "Le Voiture" dichterbij moet zetten, ja wij zijn bescheiden. Ali komt nu ook uit het voertuig om morele steun te betuigen en slingert ook een paar keer met het kaartje en zie daar "Sesam" geeft gehoor en we zijn binnen.


Ik moet zeggen, het ziet er allemaal keurig uit. Bij iedere 4 camperplekken is een overdekte verhoging, waar je eventueel zou kunnen gaan zitten, of je potje zou kunnen koken, mocht dat in je camper lastig zijn. 


Er is een mogelijkheid om je toilet te legen en eventueel water in te nemen, kortom, tot nu toe een succes. Dit Camping-Car Park staat aan een, nu nog drukke provinciale weg, maar die zal vannacht wel rustiger worden, hopen wij vurig. In de omgeving wordt kennelijk gejaagd, want ik hoor regelmatig schoten. Zolang wij het wild niet zijn, nemen we ook dat voor lief.


Natuurlijk wandelt Ali nog even richting de Rhône en komt met deze foto's terug.


Kortom, tot nu toe is het Camping-Car Park avontuur een succes en zeker voor herhaling vatbaar met dank aan Trientje en Maurits.