woensdag 29 mei 2024

Tournus 2

Terwijl de verwachtingen optimistisch waren, worden we toch gewekt door het ritmisch tikken van de regen op ons camperdak. Het verbaast ons, maar rest ons niets meer dan aanvaarding.


Ondanks dat het een natte boel wordt, haalt Ali de sleutel van het washok, want er zal en moet gewassen worden.


In en rond het washok ontdekt ze een zeer jong vogeltje, wat nog maar nauwelijks kan vliegen. De ouder vliegt piepend heen en weer. Maar wat moet je in zo'n geval doen?


Vanmiddag, als de zon zich zo waarlijk kort laat zien wandelen we "even" naar de rivier. Alleen jammer dat we niet door het weiland kunnen, omdat de boer aan het maaien is. Die afstand is veel korter. Dus is het omlopen geblazen. Het water heeft ook hier hoog gestaan, getuige de boom die op en aan het vissteigertje is blijven hangen. Het weggetje dat naar de boothelling leidt zit dan ook zwaar onder de modder.


Op de terugweg ontdekken we een verlaten en zwaar overwoekert mini golf "resort." Ooit moet dit een vermaak van Jan en Alleman zijn geweest.


Had ik het zojuist nog over hoogwater in de rivier, de stille getuigen voor het afzetten van de weg moeten nog door de gemeente worden opgeruimd.