woensdag 1 mei 2024

Rio-Mar 42

 

Gisteren, tijdens het onweer krijgen we een enorme bui op onze kop, met donderend geraas tot gevolg. Maar gelukkig is er NLziet...... met "Liefde voor het Landgoed."

Vandaag staat in het teken van een ziekenhuis bezoek in Gandia. Nee, niet voor onszelf, maar we fungeren als taxi, zodat Letty een bezoek aan haar pas geopereerde broer kan brengen.


Omdat hij nog op intensive care ligt, is het niet handig dat we meegaan, dus wachten we geduldig op haar terugkomst. Alleen is het jammer dat daar de koffie half lauw wordt geserveerd, maar wij overleven het. Hopelijk de patiƫnt ook, want bij terugkomst van Letty komen de gekke verhalen, die in Nederland niet voor zullen komen, zoals het eigenhandig leeg moeten maken van de kamer. Dus komt Letty met een tas vol spullen van Ronald, haar broer, terug. Morgen gaat hij waarschijnlijk van de IC en mag ze alle spullen weer terug brengen. Ja, het blijft Spanje natuurlijk.


Ali ontdekt dat de Malcolmia Littorea in bloei staat. Nu geloof ik dat dit plantje bij ons "Muurbloempje" heet, maar zeker weten doe ik dat niet.


Hier nog even een filmpje van een bijzonder moment, alleen jammer dat ik de opname iets te snel heb gestopt. Eerst wordt er gevoed, met rechtsvoor een jong uit het nest. Als de ouder terug komt jaagt ze het jong weer het nest in. Het jong draait haar kont naar de ouder en geeft ontlasting af. Hier stop ik de opname, jammerlijk. Maar zo houden de dieren hun nest schoon!