dinsdag 14 mei 2024

Rio-Mar 55

 

Ik heb het gisteren al voorspeld, dat de lange camper problemen zou opleveren bij het maken van de bocht voor grotere caravans. Ik had de blog nog maar amper geüpload, toen de bestuurder met deze Tabbert alsnog een poging ging wagen. Wat hij ook probeert, het gaat niet lukken. Tenslotte koppelt hij de caravan maar los van de auto en waagt hij een poging met zijn mover. Na veel heen en weer gemanoeuvreer, lukt het uiteindelijk. Carine en Nol, die het op de achtergrond allemaal zitten te bekijken, hebben voor vandaag hetzelfde probleem. Dus ook zij maken de keuze om het met de mover te doen en dan, na de krappe bocht, pas de caravan achter de auto te koppelen. Dus ook die zijn dus inmiddels weer onderweg naar het Noorden.

Trouwens, de grijze Tabbert is er, na al dat gemanoeuvreer, vandaag ook weer vertrokken, die hadden geen zin om in de "bouwgeluiden" te zitten.


Nu zijn ze wel aan alle kanten rond de camping aan het werk. Zo wordt er aan een naast de camping gelegen huis naarstig aan een verbouwing gewerkt. 


Ook wordt er aan de strandkant van de camping gewerkt. De vrachtwagen rijdt af en aan om zand te brengen.


Je zou zeggen dat er op een strand ruim genoeg zand ligt, maar Ali kwam op het heldere idee, dat er waarschijnlijk aan de uitbreiding van het terras gewerkt wordt. Kijk, daar is dan weer een ander soort zand voor nodig.

Kortom, ik kan mij de mensen wel voorstellen, als ze na één nacht weer vertrekken. 


Trouwens, de Oleander staat nu, na enige vertraging, ook volop te bloeien. Terwijl de eerste gele bladeren ook al aan het afvallen zijn. Het blijft een gek gezicht, de bloemen die bloeien en de blaadjes die afvallen.

Trouwens, ik zie de reisleiding ook al in de weer met landkaarten, wat erop kan duiden dat ook ons vertrek aanstaande is. Oh ja, ik ben er achter waar de vragenlijst voor is bedoeld, dus het wordt een drukke juli maand.