vrijdag 17 mei 2024

Rio-Mar 58

Terwijl het in de camper nu ruim 31 graden is, zal ik toch maar even een Blog voor jullie maken. Dit om maar even duidelijk te maken dat ik "veel" voor jullie lezers over heb. Komt natuurlijk ook bij dat over 20 minuten de 2e vrije training van de Formule 1 in Imola Italie begint, maar dit terzijde....

Vanmorgen gaat het naar Oliva, anders verbreken we de traditie van het naar de markt gaan en dat is voor oude mensen niet goed. Vastigheid, dat moeten mensjes op deze leeftijd hebben. 

Eerst maar een café con leche en een solo bij El Loc om dan de markt over proberen te komen. Bij El Loc is het al druk, dus belanden we helemaal achteraan bij een leeg tafeltje. Niks aan, wat zei ik ook alweer over vastigheid en oude mensen? Dus blijft het bij één kopje. (Even, ik heb ontdekt hoe ik een é moet typen in plaats van ergens kopiëren en dan plakken, heerlijk.) Ja, die drukte, het is bijna niet te doen. Hoeveel dames ook wel niet met zo'n boodschappentas op wieltjes rondlopen, het kost je bijkans je schenen. Want ja, die dames zijn gefocust op de koopjes en niet op een dromerige oude kerel die verplicht de markt over gaat. en alleen oog heeft voor "jonggoed."

Oh ja, de nieuwe Spar is eindelijk open en dat wordt uitbundig gevierd. De oude was gesitueerd aan de overkant, waar het busje vanaf de camping altijd stopte en ons ook weer oppikte. We nemen er even een kijkje en het moet gezegd, het ziet er goed uit.

Ali heeft al jaren de wens om ook eens koffie te drinken bij de patisserie op weg naar de markt. Deze keer lukt het haar en ze kiest dan ook het "lekkerste gebakje wat ze ooit heeft gehad" uit. Jammer geen foto van de gelukzalige uitstraling van haar gezicht als ze het ding oppeuzelt. Ikzelf houd het bij een cortada con tomate, want ik eet al een tijdje geen zoetigheid meer.

Goh, ja, op de markt proberen ze dit shirt van een Nederlandse supermarktketen te verkopen. Ik zal de verkoper maar niet vragen hoeveel ik betaald krijg om het te dragen.

We moeten, als we terugkomen werkelijk strak staan van de vitaminen, want iedere dag worden voor elk 2 sinaasappels uitgeperst.

Zo, nu de tweede F1 training