vrijdag 3 mei 2024

Rio-Mar 44

 


Gisteren maakt Ali een foto van deze Cyclade, tenminste, zo denk ik dat ze heten. Maar als ik het op zoek krijg ik verschillende namen te verwerken. Zo heb je, Sprinkhaan, Grasshopper en een buitenlandse naam Stethophyma, maar nergens Cyclade. Ik houd me aanbevolen voor de juiste benaming op hermanalionderweg(@)gmail.com 

Oke, vandaag leveren we de gehuurde auto weer in en ik moet zeggen, dat geeft best wel rust. Want stel je voor er ontstaat een deuk dan draai je wel voor de kosten op, tenzij je huurt met een Allrisk verzekering. Die verzekering kost  € 70,-,  per dag wel te verstaan. We tanken hem eerst nog even af om hem vervolgens af te leveren. Dat laatste gaat vlotjes, want een monteur kijkt het voertuig na op extra beschadigingen en dat is vlot klaar. De verhuursom en de borg blijven nog even op "reservering" staan, want ze willen afwachten of er nog bekeuringen binnenkomen, om dan vervolgens alleen de verhuur te innen.

Dus wandelen we 10 minuten later richting bus om ons weer naar Rio Racon te brengen.


Hierboven het obligate plaatje van het fort in Denia en dan ontdekken we, in de haven, een soort tentoonstelling van zaken, die, zo men zegt, in de haven van Denia zijn gevonden. Nu wens ik dat laatste in twijfel te trekken, maar goed.

Romeinse beelden, die kennelijk wel enige tijd zijn blootgesteld aan "weer en wind," want veel herkenning is niet meer mogelijk.

Kijk dit is wat mijn twijfel over het vinden "in de haven" aanwakkert, want deze schalen en potten, zouden zo bij de Xenos weg kunnen komen.

Dit lijkt mij dan meer van die orde, want dit soort Amforen worden de laatste jaren niet meer in productie genomen.

Tja, die spiegeling krijg ik niet verwijderd...... hoewel ik het ook gewoon had kunnen vragen natuurlijk.

We zijn alsnog 45 minuten te vroeg bij de bushalte, dus strijken wij neer op de ijzeren bankjes, waar je op den duur een "blikken kont" van krijgt. Maar geduld is een schone zaak. De bus is een kwartier te laat, maar stopt wel pal voor mijn neus. Op het moment dat ik in wil stappen krijg ik een enorme drukker van een jonge dame, die iets over respect begint te roepen. Die "drukker" vind ik iet teveel eer, dus geef ik haar die drukker onmiddellijk maar weer terug. 

Doordat de chauffeur een kwartier te laat is, wil hij op de rit van een half uur, zijn tijd weer inhalen. Nou, ik heb nieuws voor hem, "dat gaat je in het Spaans verkeer niet lukken broer." Hij rijdt als een bezetene, maar het helpt hem niets. We zien bij de haltes, de andere kant uit, al mensen ongeduldig staan wachten. De chauffeur wordt er niet rustiger op. Aan het eindpunt, waar wij eruit moeten, doet hij de deur zo snel weer dicht, dat ik een opsodemieter van die deur krijg. Hij biedt nog wel zijn verontschuldiging aan, maar het kwaad is geschied.