maandag 6 mei 2024

Rio-Mar 47

Eerst maar even over het weer, want dat is toch wel het meest gebruikte onderwerp om een conversatie te beginnen, nietwaar? "Mooi weertje he," hoe vaak wordt die zin gebruikt. 

Na 2 dagen hitte en dan heb ik het over 27 tot 30 graden, wordt ons voor vandaag beloofd dat er rond 3 uur een buitje zal vallen.

Dus als wij vanmorgen op de fiets naar El Verger gaan voor de boodschappen bij de Lidl, zijn we verbaast dat we, zo nu en dan, getroffen worden door een drup. Ja echt waar, zo nu en dan een dikke drup. Ik heb het idee dat de dunnere druppen onderweg naar beneden al zijn verdampt, want het is nog redelijk warm.

De weerapp heeft het weer bij het rechte eind, zo rond 3 uur betrekt de lucht tot iets dreigends en even later komt de regen naar beneden. Verfrissend, dat dan wel weer! Inmiddels druilt de regen gestaag op de camper.

Nee, zo dreigend is nu het niet, dit zijn opnames van gisteravond, als Ali het in de camper niet meer uit houdt. 

Het is gisteravond buiten nog steeds 27 graden en ze vlucht dan ook het strand op.

Ik kijk ondertussen met stijgende verbazing naar de Formule 1 in Miami waar dit keer eens niet Max een obligate overwinning boekt.


Nee, Lando Norris, kan aan het einde van de 59 rondes dit triomfantelijke gebaar maken en wint dan ook zijn allereerste GP. Overigens zijn Max en Lando zeer goede vrienden en Max zijn commentaar is dan ook,: "Als ik verlies, dan het liefste van Lando."


Het is dan ook een ongewoon podium, Max links, als 2e, rechts Charles Leclerc 3e en de grootste bokaal is dan ook voor Lando Norris. Evenzeer verfrissend!