dinsdag 1 augustus 2023

Holzminden 2

 Het is werkelijk gek weer. Het ene moment komt de regen met bakken naar beneden, het volgende moment staat de zon op de camper te branden.

Deze kinderen hoopten ook op een beetje beter weer. Ze zijn toch gedwongen hun tentje in de stromende regen af te breken en kleddernat mee te nemen.

Ondanks dit beestenweer komen er nog kano's langs, die ons vervolgens uitbundig groeten. Het lijkt erop dat ze zichzelf nog een beetje moed in willen roepen. Want, waarom ging je ook alweer op deze verwachte zonnige maand augustus, peddelen op de Weser? Je zou er bijna medelijden mee krijgen.

Het schijnt even een tijdje droog te blijven, dus wandelen wij naar het stadscentrum van Holzminden.


Ook hier in Duitsland zijn de schoolvakanties begonnen. Maar wat moet je, als het wisselvallige weer je in de weg zit? Je gaat het stadje in en laat de kinderen zich op de draaimolen vermaken.


Meer dan 2000 mensen werken in Holzminden in de parfumerie bereiding. Het is dan ook niet gek dat in de hele stad, dit soort "Duftpfalen" staan. Van de rechter paal kun je het deksel lichten en de geur opsnuiven. Het zijn luchtjes van diverse bloemen en planten. Er schijnt ook een Holzminder geur te bestaan, die de kenmerken van de stad vertegenwoordigen. Weilanden, bos, water et cetera.

"Wie in Holzminden niet leert wat een lekkere geur is, leert het nergens"