woensdag 30 augustus 2023

Holzminden 31

Het wordt frisser in de ochtend, dus gaat de kachel even aan. Maar als de zon er bij komt is het zo weer aangenaam. Het lijkt een mooie dag te worden, met op het eind van de middag een bui. Ali ontdekt dat het bij haar stoel nat is, daarom moet er een inspectie plaatvinden.

Dus komt de uitschuifbare ladder uit de garage en gaat de expert het dak op. Het is natuurlijk bijna ondoenlijk te ontdekken waar er eventueel een lek zit, dus is de dakhaas vrij snel uitgekeken. Dan de camper, op die kant, maar een beetje opkrikken, dan loopt het water in ieders geval de andere kant op. Zo los je dat op?!..... Hopelijk....

We gaan, met z'n allen, een rondje Heinsen maken, want het gaat toch pas om 4 uur regen, nou dan zijn we al laaaang weer terug, zo is de gedachte. Met het pontje in Heinsen gaan we naar de andere kant van de Weser, zo is wederom de gedachte. Maar wat kan de werkelijkheid toch weerspannig zijn. Voor Heinsen vangt het al aan te miezeren en gelukkig zijn we snel bij de Fehre. "Scheisse.... die vaart niet op woensdag... Nu is Internet best ook wel een ingewikkeld fenomeen, want je weet nooit uit welke jaartelling zo'n bericht over de tijden van de overtocht is. Maar je kunt hoog en laag springen, NU vaart ie niet! Dat betekent dat we dezelfde weg weer terug moeten. Saai, nee hoor, want je bekijkt dan de wereld vanuit een heel andere kant nietwaar? Oh, en het begint ook al harder te regenen. Maar nu is het zo dat je een gemaakte fout kunt herstellen. Dus wordt Internet weer geraadpleegd en daar wordt ontdekt dat in Polle, 3 km verderop, ook een pont heen en weer gaat.

Nu is dit een ietsje grotere pont en dat merken we onmiddellijk, als er een enorm landbouwvoertuig ons aan de kant dwingt. Ach, ja romantiek is soms ver te zoeken.

Maar over de Weser komen we en nog goedkoper dan die in Heinsen, kijk nou es, slapend rijk word je op zo'n tripje.

Ik ontdek, tijdens de vaart, ook nog eens een ruïne van een slot of burcht, waar je vanuit een prachtig uitzicht over het Weser dal moet hebben.


Inmiddels is het weer droog en nadat we zijn overgezet kunnen we van een heerlijke fietstocht genieten.

Het blijft een mooie wereld hier in het Weser dal gebied.