dinsdag 8 augustus 2023

Holzminden 9

Tjonge, tjonge, dat is de tweede keer dat wij ons haasten om de start van het Skûtsjesilen maar niet te missen. Vandaag is het de wederom afgelast. Nu heb ik begrepen dat je wind nodig hebt om te zeilen, maar kennelijk was daar vanmiddag weer eens teveel van. Hebben ze daar in Fryslân een reef in het zeil nog niet uitgevonden? Of willen ze liever een beetje dobberen, zoals hier bij Drachten?... 

Harri, onze Gaardenier, komt vanmorgen bijkans onze camper binnen rijden. We kunnen nog net op tijd het kleed voor de camper weggrissen. Je kunt aan de voorkant nog net zien waar het normaal ligt.

Hier zien we een samensmelting van culturen ontstaan. Was het al jaren dat de Nijlganzen hier het alleenrecht opeisten, kennelijk hebben de Canadese ganzen zich ook een plekje kunnen verwerven.

Als de zon weer doorbreekt, wil Ali "even" het centrum is, om een paar fietskaarten te scoren....

Ik heb vaak het gevoel dat Ali mij op oneigenlijke voorwendselen naar een stadscentrum lokt. Is het niet voor een nieuw bloesje, dan wel voor een paar nieuwe schoenen. Kijk, dan valt een heerlijk "Spaghetti eis" ook bij mij in de smaak. Daarbij komt dat het een stuk goedkoper is.......


 Als ik deze foto maak, laat mijn kennis van het Duits, mij danig in de steek. Want ik denk, wat een prachtig Raadhuis, zo pal aan de markt. Tja beste mensen "Rathaus" (raadhuis) schrijf je met een T, een Radhaus is natuurlijk een fietsenwinkel. 

Op de brug, over de Weser, hebben ze een duidelijk merkteken, met "False Seite" op de linkerkant van de brug geschilderd. Kijk, jaren terug zou een Duitser(in) het niet in zijn of haar hoofd halen om dan alsnog aan deze kant te gaan fietsen. Nou, wij worden bijna van onze sokken gereden door een oude meneer op een elektrische step.