maandag 28 augustus 2023

Holzminden 29

Plotseling verandert het inkopen doen bij de Edeka, in het naar Höxter fietsen om daar te lunchen. Het weer is soms onvoorspelbaar, maar de dagplanning is soms ook aan veranderingen onderhevig. Na de lunch bij "Bäckerei Engel," ik sprak er al eerder over, genieten we wederom van het prachtige centrum van Höxter.

In de Pfarrkirche St. Nikolai komen we even voor de bezinning. De dames redden het tot het altaar, wij mannen blijven in het voorportaal.

Werkelijk hele straten met mooie vakwerkhuizen, kom je in deze regio tegen, sommigen met schitterend houtsnijwerk.

Natuurlijk kunnen we de vele kledingwinkels niet links laten liggen en dat vergt soms een tol.

Dan is, voor sommigen, een momentje voor "jezelf" op een comfortabele sofa bij Klingeman een uitkomst.

Links op de foto is een zogenaamd "Haus und Hofmark" te zien, wat overigens ook van de rechter foto gezegd kan worden, want kledinghuis Klingeman, gebruikt dit ook als een "Huismerk". Er is inderdaad enige fantasie voor nodig, moet ik nageven.

We belonen onze inspanningen door de stad natuurlijk met een heerlijk ijsje. De mannen bestellen het grote formaat en eerlijk gezegd, ietsje te groot.....

Vertelde ik een paar dagen terug dat onze Duitse buurvrouw, regelmatig spulletjes, die zij als "ihre Ernte" (hun oogst) beschouwen, voor ons meenemen?

Je gelooft het niet als ik het vertel, vandaar de foto met Biene erbij op met haar "Ernte," die ze voor ons heeft meegebracht.


Een zak met Pflaumen, een zak met Kartoffeln en een zak met Zwiebeln....zo van het land.

Ze gaan 's middags altijd borrelen met "Bekannte" (vrienden), dus heb ik gelijk maar het eerste rondje voor hen afgerekend.