zondag 20 augustus 2023

Holzminden 21

 

We hebben de koffie nog maar net achter de kiezen, als de buren op hun fiets stappen voor een fietstochtje. Dat belooft, ook voor mij, niet veel goeds. Niet veel later zit ook ik op de fiets, voor een rondje Luchtringen. Maar eerlijk, het is heerlijk om te fietsen. Bij de camper is het bloedheet met een hoge vochtigheidsgraad, dus is het daar puffen geblazen.

Op ons ritje langs de Weser, valt ons opeens deze boerderij op, die een gigantische rij zonnepanelen op zijn dak heeft. Let ook even op het grote veld met aardbeien planten, maar er zit geen aardbei meer aan.

De buurtjes komen even na ons ook weer terug, maar zij hebben heerlijke appels geplukt en meegenomen, ook een paar voor ons. Ze zijn nog te eten ook, sterker, ze zijn heerlijk. Wij zijn in ieder geval weer op tijd voor de WK finale.



Nog even terug naar gisteravond. Het regent pijpenstelen en die regen overvalt kennelijk ook deze avonturiers op de Weser. Avonturiers? Jazeker, want wie gaat er nu in een kinderbadje een snel stromende rivier op, precies avonturiers, of heb je dan je verstand niet?


Diezelfde regen zorgt gisteravond ook voor een prachtige regenboog, die mooi doorloopt in de rivier. Jammer dat dat niet helemaal overkomt op de foto. Maar er is me nu wel iets duidelijk, dat van die pot goud klopt niet, dat was op een gegeven moment duidelijk te zien.

Spanje WERELDKAMPIOEN! En zo terecht, temeer de penalty die Spanje kreeg, over genomen had gemoeten. De keepster stapte een meter naar voren, nog voordat de speelster bij de bal was, tja, en dat mag niet!!

Football's coming Home? Klopt, naar Spanje!