donderdag 17 augustus 2023

Holzminden 18

 Het is zo'n dag waarbij je maar een beetje in de camper omhangt. De dreiging van regen, mist en een natte boel. Ik houd me bezig met mijn opnieuw aangewakkerde hobby. Ali houdt haar hart vast, zendamateurisme. Maar ja, als buiten de vochtigheidsgraad boven de 99 % komt te liggen, verkast ook zij naar binnen. Dit betekent dat we ons gaan "vernuveren" (vermaken) met het uitgesteld bekijken van B&B vol liefde een nieuwe, waargebeurde, serie op Netflix "The Legend of Lidia Poët." In het Italië van 1855 probeert Lidia praktiserend advocaat te worden, maar daar is de heersende klasse, van voornamelijk mannen, het niet mee eens.

Lang leve het Unlimited Data kaartje van Vodafone. Trouwens, die gebruik ik ook om allerlei filmpjes over HF antennes te te bekijken.

Om een beeld te krijgen van de weersomstandigheden: hier een plaatje van vanmorgen, als de tijdelijk buren, voor ons, zijn vertrokken. Nu zijn Klaus und Biene er weer en die blijven nu, in plaats van een weekeinde, 14 dagen. Morgen wordt het weer mooier, belooft Biene ons.

Deze drie knapen komen, gelaten, de stroom afvaren. Nu is varen een iets te groot woord, ze laten zich meedrijven met de stroom van de Weser. Met een snelheid van 5 km per uur, maar met deze hoge waterstand zal dat beduidend sneller zijn. Zo kom je ook nog eens ergens.