zaterdag 5 augustus 2023

Holzminden 6

Vandaag begint het Skutsjesielen op  Grou, maar wij besluiten om de fiets te pakken en een tochtje via Heinsen te maken.

Bij Heinsen nemen we de Fähre over de Weser en horen van de schipper de trieste geschiedenis van het restaurant wat hier altijd nog in functie was.

Rechts van de kerk werd een uitspanning gerund door een wat ouder stel. Als wij helemaal rechts een nieuw gebouwde Scandinavisch uitziende uitspanning ontdekken, vragen we of die nieuw is. Het runnen van het oude restaurant was door de oude mensen niet meer vol te houden, zeker als ziekte een van beiden uit de running hield. Op een gegeven moment moest het op last van de inspectie gesloten worden. De organisatie die ook de Fähre (pontje) in de vaart houdt, hebben gezamenlijk een nieuw restaurant gebouwd. Alleen verzorgen de vrouwen nu het restaurant en de mannen de Fähre en dat is toch wat veel.

Hier ziet U Uw scribent het steile pad op worstelen, omdat de "Walk Assist" steeds dienst weigert en dan wordt zo'n E-bike toch wat zwaar voor een oude man.

We staan even stil bij dit prachtige doorkijkje over de Weser. Let ook even op die mooie wolkenpartijen, die een John Constable of een van Ruisdeal jaloers zouden maken.

Dit plaatje ontdek ik tijdens het schrijven van deze blog en is kennelijk gemaakt door Ali tijdens de overtocht.

3 starts hebben de mannen in Grouw nodig om, relatief normaal, weg te komen. Het lijkt allemaal goed te verlopen, want er wordt niet veel wind verwacht. 

Laten we even terugdenken aan onze Piet Paulusma, die altijd de weersvoorspellingen deed voor onder andere het Skutjesielen. Dit is het tweede jaar dat hij er niet meer is! 

Nu wil ik niet één op één de oorzaak van het omslaan van het Heerenveens Skûtsje terugvoeren op de weersvoorspelling, maar geheel "onverwachts" komt er opeens harde wind!?

Ja, ja, ik heb hen niet "Live" maar via NLZiet uitgesteld gekeken. Want met ons ongelimiteerde Data kaartje van Vodafone kunnen we streamen tot we erbij neervallen. Verder kun je de wedstrijd ook prachtig volgen via de Track & Trace van Omrop Fryslan. Dat laatste kan ook uitgesteld.

Trouwens Grouw wint.