woensdag 9 augustus 2023

Holzminden 10

 Het is nauwelijks 8 uur als mijn spouse het bed uitvliegt. Normaal gebeurt dit alleen als er hoge nood is en ze naar het toilet rent. Ik draai me nog een keertje om en geniet alvast van het vooruitzicht dat mijn ontbijt zo dadelijk klaar staat! Na een tijdje ontstaat er buiten rondom de camper enig rumoer. De garage gaat open en er worden allerlei items naar buiten gesmeten. Plotseling hoor ik ook dat de luifel uitgedraaid wordt. Normaal wordt dit aan mij overgelaten, dus moet er iets aan de hand zijn. Nou dat klopt, mevrouw wil buiten ontbijten, maar buiten dat ook het bed afhalen om in de was te doen, want er is een machine vrij.

Dus sta ik tien minuten later zelf het ontbijt te maken en erger nog, naar buiten te slepen, want moeders wil is wet! Vanmiddag biecht ze mij op dat, omdat het in de camper zo goed gaat, we best in een Tiny House zouden kunnen leven. Oké, hij is verkapt, maar dit is toch een regelrechte liefdesverklaring? Of hoop ik nu op teveel?

Oh ja, vanmiddag maken we nog even een ommetje, via Luchtringen, waarvan wij allebeide echt dachten dat het Luftringen heette. Nu betekent dit hetzelfde, maar is dit een teken dat we aan het ver- germaniseren zijn?

Onderweg ontdekken we iets waar wij helemaal enthousiast over worden. Eerst maar even de anderhalf persoons grote ligstoel, links op de foto. We zien dat er een paar meer, langs de Weser, worden geplaatst. Het informatie bordje rechts is ook nieuw. Maar dan....in het midden....

Deze fiets reparatie zuil. Rechts is een fietspomp met drukmeter gemonteerd. Bovenaan, kun je de fiets ophangen achter het zadel. En dan... aan zware stalen kabels hangen diverse gereedschappen. Zoals inbussleutels, bandenwippers, schroevendraaiers, een Baco et cetera. In de "middle of nowhere", is het niet prachtig?

Door de Freule partijen in Wommels en Hardzeildag op de Sneekermeer, start het Skutsjesilen om kwart voor vier. Maar ja, met 2 valse starten duurt het tot kwart over vieren voordat we zeilen. Ik kijk, nou ja, probeer te kijken via de Live stream op Omrop Fryslan. Maar die is zo waardeloos, want de stream  valt minstens 10 keer uit... frustrerend. Dus dan maar overschakelen op YouTube. 

Maar ja, zo'n A baan, zogenaamd een "Zandglas" is eigenlijk een beetje achterelkaar aanvaren, kortom een saaie wedstrijd. Op dit ruime water geen "Gate" varen is bijna misdadig!

Oke, Lemmer heeft een sneller Skûtsje dan Joure, met de beste start en wordt 1e met daarachter Joure.