zaterdag 19 augustus 2023

Holzminden 20

Het is hijgen, puffen, maar ook vooral het klagen wat we op de camping horen. "Es ist heiss, nicht wahr?" Het is de meest gehoorde kreet op de camping. De leukste respons hoorde ik als "Heiss? so kann man es nicht nennen." Om maar niet een overtreffende trap te hoeven noemen. 

En ja, ik heb niks over het Skûtsjesilen van gister gezegd. Allereerst was het mij te warm om binnen te gaan zitten en ten tweede had ik geen zin om te delen in het negatieve commentaar van vooral de schippers.

Na de inkopen, ploffen we in onze nieuwe stoelen, met de bedoeling om er vandaag niet weer uit te komen. Dat levert prachtige plaatjes, voor de blog op.

Wat te denken van deze, door Ali geschoten, Aalscholver? Is het niet een plaatje? Oh, U ziet niks, nou dan moet U even wachten, hij komt zo weer boven! Tenminste, zo wordt mij deze foto ook verkocht.


Wat te denken van deze speedy boys. Maar schijn bedriegt! Al tijden horen we, met veel lawaai, een boot aankomen. Maar het duurt en het duurt, voordat hij in het zicht komt. De motor achter dit best wel leuke bootje is veel en veel te licht. Dus de hekgolf die U ziet is voor 89% de tegenstroom van de Weser en ze komen geen steek vooruit. Ook de mannen vinden het een beetje belachelijk en keren maar weer om, want stroomafwaarts gaat het best lekker.

De rivier stroom best wel heftig, temeer daar de waterstand heel hoog is. Als bewijs hier de aanlegsteiger, die normaal uit 8 treden bestaat.

De luchten zijn dreigend, dus halen we onze luifel naar binnen. Ongeruste Duitsers vragen ons of het "Unwetter gibt." Nee, wij noemen het een zonnescherm, maar de zon schijnt niet, dus!!!!

Bijkomend voordeel. Ali wou het kleed ook dichter naar de camper toe halen.....