zondag 6 augustus 2023

Holzminden 7

 4 uur haal ik niet om het WK duel tussen Nederland en Zuid Afrika te gaan zien. Maar 1 uur en 45 minuten later schuif ik aan. Weliswaar uitgesteld kijken, maar ik vind het de moeite waard. Vol  bewondering ben ik over de vechtlust van de Zuid-Afrikaanse ploeg. Klasse! Nederland wint met 2-0 maar dat is toch ietsje geflatteerd. Spanje wordt de volgende tegenstander in de kwart finale.......

Om elf uur volgt Amerika tegen de Zweden. In de reguliere tijd blijft het 0-0, zodat we een verlenging krijgen. Ook daar wordt niet gescoord. Het gaat beslist worden vanaf de negen meter stip. De Amerikaanse Megan Rapinoe mist, door hoog over te schieten. 

Deze arrogante dame stond met haar armen wijds gespreid toen ze, tegen Nederland, wel een penalty benutte. Zweden wint nu met penalty's en schakelt de Amerikaanse dames uit!


Ondertussen laat de regen hier in Holzminden verstek gaan en gaat het campingleven rustig haar gangetje. Zo zien we op de achtergrond de kanoërs rond 13.00 uur aanstalten maken om te vertrekken, terwijl vlak voor ons, ja we hebben weer vrij uitzicht, een fietser aankomt en zijn tentje opzet. Of hij vindt het niet leuk dat Ali een foto maakt, of hij is van huis uit een chagrijn, want groeten in het voorbijgaan is er niet bij!

De nog niet vertrokken camperaars proberen op allerlei manieren om hun door bier aangezette buikvet kwijt te raken. Hier verrast Ali een hoelahoep-ende dame die dit probeert te bewerkstelligen.

Dan nog even terug naar het Skutjesielen van gisteren, waar het Skûtsje van Heerenveen plat ging. Volgens een trouwe lezer, Fries van geboorte en een befaamd zeiler, was dit een mooi voorbeeld van een zogenaamde "Simmer Twirre". Dit is een zeer plaatselijke en onvoorspelbare wervelwind waar het "Feanster Skûtsje" slachtoffer van werd.