vrijdag 11 augustus 2023

Holzminden 12

Het dames elftal delft, na een toch nog spannende wedstrijd, het onderspit tegen het Spaanse elftal, op het WK in Australië en New Zeeland. Een onbegrijpelijke handsbal in het strafschot gebied, luidt de 1-0 in. Dat Van der Gragt de 1-1 op haar naam zet, mag een wonder heten. Verlenging. Een zuivere penalty wordt het Nederlands elftal door de VAR door de neus geboord. Waarna Spanje de 2-1 maakt, einde toernooi voor de dames. Nog een paar opmerkingen. Spitse blijkt op rechtsachter ook snelheid tekort te komen. Lieke Martens denkt nog steeds de klasse van een paar jaar geleden te hebben. Spits Beerensteyn heeft teveel kansen nodig om te scoren.


 

Onze "vaste" buurtjes uit Goslar zijn er weer, dus kunnen we vanavond weer genieten van de vele lampjes. Ze hebben ook een vetbolletje en ander vogelvoer voor hun voortent liggen. Normaal geef je dit voedsel in de winter aan vogels, maar zij hebben andere ideeën. De eend, op de foto, is al hevig aan het scheuren om toch vooral niets uit het vetbolletje te missen. Als andere eenden proberen ook een kruimeltje mee te pikken, wordt dat absoluut niet getolereerd.

Het wordt vandaag rond de 28 graden, dus is het genieten. Wij pakken de fiets en peddelen naar Heinsen,  10 km stroomafwaarts. Caravan Park Muller heeft ook een winkel en daar wil Ali geconcentreerde toilet vloeistof gaan kopen. 

Onderweg komen we verschillende "Kiek ut's" tegen. Het zijn verhogingen van waaruit je de omgeving kan bekijken.


Dit is gewoon een mooi plaatje van een ouderwetse Pleats van een veeteelt bedrijf. De boer verdient nog wat bij middels een reclame bord op zijn gevel. Modernismen.
We rijden terug in Holzminden nog even langs de Lidl. We slaan een fijne lading vis in. Kabeljauw voor in de bloemkool, Zalm voor de "reguliere" maaltijd en een lekker stuk Forel..... Natuurlijk mogen een paar heerlijke Hefe Weitzen biertjes ook niet ontbreken. 

Skûtjesilen;

Elahuzen heeft het aangedurfd om een zogenaamde Gate in de wedstrijd te brengen... en het wordt ineens interessant. Aan het eind een beetje knoeierij door het laat de finish erin te leggen, maar Lemmer wint, Sneek tweede en Heereveen 3.