zaterdag 12 augustus 2023

Holzminden 13

Het is hier vannacht een natte boel! Nee, nee, ik heb het hier over het buitengebeuren, want het regent bijna onophoudelijk. De verwachting is dat dit de hele dag zal duren, maar dat valt reuze mee. Hoewel de luchten dreigend overdrijven, kunnen wij nog "droog" de boodschappen binnenhalen. 

De dreiging alleen al is voldoende waardoor de meeste mensen binnen blijven en hun Sat. schotel omhoog draaien.

Op deze vrije zaterdag komen er grote gezelschappen, op samengebonden rubberbotten, voorbij drijven. Ik heb het vermoeden dat het bier, aan boord, rijkelijk vloeit, want de meesten zijn zeer luidruchtig.

Je kunt nog zo relaxed op de rand van de rubberboot gaan liggen, maar als het dreigende buitje zich aankondigt zul je toch moeten schuilen onder de, in de haast, opgestoken paraplu's.


Het door de buurtjes rijkelijk gestrooide voer lokt de eenden. Maar als er niet zoveel meer is, worden de dieren zo brutaal en gaan ze op zoek naar een volgende voeder(ster). Als je niet oppast lopen ze zo over je tenen.

Op Starum is er een mooie silerij, alleen jammer dat de de "Gate" er wat ongelukkig is ingelegd. De stuurboord slag is minstens 150 meter korten dan de bakboordslag. Grouw heeft dat in de gaten en pakt in de eerste slag al een enorme voorsprong. De rest van de Skûtsje vloot ziet dit ook, dus wordt dat de meest gunstigste slag, maar ja, dan ben je te laat. Grou wint met 1,2 km voorsprong. Langweer 2, Lemmer 3.