woensdag 23 augustus 2023

Holzminden 24

We gaan koffiedrinken in Höxter en zijn van plan om rond 9 uur op de fiets te stappen, voordat het weer zo heet wordt. 

Maar als we de camper uitstappen is de wereld wel heel erg klein geworden. Warm is het ook nog lang niet, het kwik komt niet boven de 15 graden. Dus stellen we het 10 km lange fietstochtje toch even een uurtje uit.

10.00 uur is het als we de tocht naar Höxter starten en de helmen opgaan. Ja we zijn een voorzichtig stel.  Allebeide zijn we blij dat we een extra jasje en trui aan hebben gedaan, want het is nog frisjes. Nu komen we al een aantal keren langs dit schuilhutje en iedere keer is er weer een uitbreiding van dit knutselwerk. Het begon met een paar takjes....

maar het wordt steeds uitgebreider, waarbij minuscule details pas opvallen als je even halt houdt en de zaak van dichtbij bekijkt. Het hangt er werkelijk vol mee. Er moeten toch wel heel geduldige mensen aan de gang zijn, want je ontdekt steeds meer aan piepkleine prularia.

Het is druk in Höxter, omdat er een "Landesgartenschau" is en daar heel veel mensen op afkomen. Vele types van tuininrichtingen worden hier, op het enorm uitgestrekte terrein, tentoongesteld.

Als voorbeeld deze Klooster Tuin in Corvey. Met bussen kan men van Höxter naar Corvey vervoerd worden en dat zit allemaal bij de prijs van €19,75 voor een dagkaart inbegrepen.

Maar wij storten ons in het bruisende centrum van Höxter om eerst maar eens een heerlijke espresso en cappuccino, vergezeld van een "Herlich Gebäck" te verorberen. 

De plaatselijk klokkenmaker heeft zijn oude gereedschappen maar buiten tentoongesteld, op ook al zo'n creatieve manier.

Höxter heeft een prachtig centrum, met veel vakwerkhuizen, waarvan sommigen prachtig zijn versierd met ingewikkeld houtsnijwerk.

Deze atmosfeer heeft op Ali altijd een bepaalde uitwerking, die zich vertaalt in allerlei aankopen, zoals een nieuwe jas/jurk en een paar nieuwe sneakers "want het oude paar is bijna versleten, toch?"

Voor ons tweede bakkie sluiten we bij bakker Engel, op het drukke terras, aan bij een oudere dame "die sofort gehen würde" (dadelijk weg wou gaan.)  We raken in gesprek, waardoor ze blijft plakken! 

Als Ali de koffie haalt, word ik eerst uitgenodigd door een heer, die ook alleen aan een tafel zit. Maar zodra hij mij aanspreekt, sleept een buitenlandse dame een stoel bij. Verbaast kijkt de man haar aan en een moment later verbijsterd, als er nog eens 4 dames bij hem aansluiten. Meneer ontdekt koffiedik in zijn koffiekopje en vraagt mij of ik dit "lezen" kan. "U zult binnen enkele minuten overladen worden met liefde." Hij kijkt het rondje nors uitziende dames aan en zegt: "Dat geloof jij zelf toch ook niet!" en stapt op.

Zei Wim Sonneveld ook al niet eens een keer in een sketch "De humor ligt op straat meneer."