zondag 13 augustus 2023

Holzminden 14

Het is gisteravond feest op de camping. Zoiets wordt aangekondigd op de volgende wijze

Sommer, Sonne, Sonnenschein… Da sollte eine zünftige Abendveranstaltung nicht fehlen.

Zomer, Zon en Zonneschijn.... dan mag een hartig avond evenement niet ontbreken. Alleen jammer dat het de hele avond dreigend blijft en een deel het miezert van de regen. Maar om vochtigheid geven de Duitser niet, sterker nog....

 Für das leibliche Wohl wird mit Allersheimer Spezialitäten vom Fass gesorgt!

Voor het fysieke welzijn wordt met Allersheimer specialiteiten van het vat gezorgd. Het is goed te weten dat Allersheimer de plaatselijke bierbrouwer is. Ja, humor kun je niet alle Duitsers ontzeggen. Zo wordt hier, op de camping, ook regelmatig met een 5 gangen menu geadverteerd. Bestaande uit het volgende....

1 Bockworst en 4 Bier.

Voor ons wordt het ook een min of meer enerverende avond. We zien al een aantal keer een zogenaamde "Dauercamper" (iemand die hier bijna woont) naar de elektriciteitskast heen en weer lopen. Nu loopt deze meneer sowieso niet voor zijn plezier, temeer het regent en daarbij hij het gebruik van een stok nodig heeft. Op een gegeven moment krijgt hij hulp van een zichzelf benoemde "Elektriker" en samen staan ze tijdenlang en in de regen in de kast te fröbelen. Het duurt dan ook niet lang, of de stroom valt bij ons helemaal uit. Ik loop naar buiten en meld dat wij nu ook geen stroom meer hebben. "Nee, wij ook niet" is het bijna gevatte antwoord. "Ja dat is leuk, maar dat komt nadat jullie aan het "bastelen" (prutsen) zijn geslagen. Maar het regent, dus al te lang blijf ik niet buiten, hoewel ik wel word uitgenodigd boven, waar de kast staat, te komen kijken. Wat blijkt, de mannen hebben alle stoppen eruit gehaald, die 1 voor 1 er weer in gestopt, maar bij de laatste ontstaat een steekvlam.

Ik meld mij maar even bij de receptie, waar -stokkemans- me al voor is. Ik hoor hem nog net zeggen, "Ja, die Nederlander stond ook al te razen" "Maar ja, krijg maar eens een monteur op zaterdagavond om 7 uur in de avond."

2 uur later, wordt het mij te gortig, ik ga op zoek naar een alternatief. Op de hoek hebben ze nog stroom dus vraag ik daar. Maar meneer wil het alleen maar officieel, dus gaan we langs Christoph. Die is stomverbaasd, "Ik loop met je mee." Wat blijkt er is een fase uitgeknald en wij zitten op de kapotte fase, of zoiets. Er wordt omgestoken op een andere aansluiting en kijk aan, we hebben weer stroom. De hufters hebben een deel weer aangesloten, maar "die  Holländer kann uns etwass." 

Voor vandaag overheerst de bewolking, maar de temperatuur komt niet onder de 25 graden. Vochtig warm is het en de uittocht is begonnen. Ons uitzicht is weer op de kerk.

Donderdag komen de buurtjes weer terug en dan is dit uitzicht verleden tijd, want ze melden, heel vrolijk, dat ze dan na donderdag 14 dagen blijven!

Tja, als we haar mogen geloven zijn wij de "Liebste Nachbarn" (liefste buren) die ze ooit gehad hebben. 

Ik zeg het vaker Duitsers zijn vaak zeer voorkomend.