donderdag 24 augustus 2023

Holzminden 25

 Plannen worden gesmeed en worden gecanceld om even later toch door te gaan. Ali wilde vandaag naar de Landesgartenschau in Höxter en Corvey. Maar als we vanmorgen naar buiten kijken, ziet ze daar maar van af, want het regent zachtjes. Rond 10.00 uur houdt het op met zachtjes regenen en stapt ze alsnog op de fiets en laat ze mij in alle eenzaamheid achter. Ze steekt nog eenmaal haar hand op, maar kijkt niet meer om. Ik zal mezelf moeten vermaken, vandaag.... zielig he?

Natuurlijk komt ze terug met een enorm aantal foto's waar ik dan een verhaal bij mag bedenken! Hier is rechts haar favoriete plant te zien, namelijk Ridderspoor. De linker afbeelding heeft ze zelf al een aantal keren in de tuin gehad, maar lijkt niet een goed huwelijk te zijn. Maar ja, als je de naam al niet kan onthouden...... Ik begrijp nu waarom, ze heten Ecginacea Purpurea (rode Zonnehoed.) Lang leve Google.

De linker afbeelding moet aangeven dat dit een reuze plant is, die vlak naast de kerk is herrezen. Die mevrouw is er alleen, door Ali, neergezet om als perspectief te dienen.

De brug op de linker foto, passeren we altijd als we vanaf Höxter aan de andere kant de terugreis fietsen. Dit is een oud traject van de trein. Het is maar goed dat er geen treinen meer overheen rijden, want de brug is compleet verroest. Misschien dat de kunstenaar hierdoor 3 verroeste platen ervoor heeft geplaatst. Rechts is een deel van een boerderij voorstelling. In dit geval zijn het plastic schaapjes, anders waren ze ook niet blauw, nietwaar.
Ze is bekaf als ze weer bij de camper komt en zakt als een plumpudding op een stoel, terwijl er mogelijkheden genoeg waren, om op de Ausstellung uit te rusten. Wat te denken van deze bank van kunstgras, of de kunstzinnige zitkussens, die her en der verspreid liggen.


Ze verzorgt haar inwendige mens met deze lunch van bakker Engel. Zelfs denkt ze eraan dat ik mijn medicijnen wel inneem. Ondanks dat ze zegt welke ik moet nemen, zie ik nog kans de verkeerden te slikken. (Ik hoop niet dat mijn jongere broer dit leest.)

Zo dadelijk kunnen we twee gerookte Forellen,  bij Christoph ophalen. Ik zie er nu al naar uit! Hoewel ik ga ervan uit dat ze gerookt zijn, anders hebben we een probleem......


Nog net op tijd kan ik van de Forel nog een foto nemen, anders was ie al op geweest, maar lekker is t'ie.