zondag 27 augustus 2023

Holzminden 28

Even vooraf, het ligt aan jullie weer en vooral dat in Zandvoort, dat ik een beetje laat ben. Want het regende bij de Formule 1 zo hard dat het niet meer veilig was om door te rijden. Max Verstappen wint, tweede word Alonso en derde Gasly, omdat Perez 5 seconden penalty kreeg voor het te hard rijden in de pitstraat.

Het is een rustige dag, waarbij er minder regen valt dan was voorspeld, ach is ook wel eens leuk. Hier een enorme groep van kanovaarders, die voor het gemak de kano's aan elkaar hebben gebonden. Dan hoeven alleen de buitenste te pedellen en kan de rest gaan zitten dollen.

Inmiddels hebben we nieuwe achterburen, waarvan de ene nu staat te koken en de ander van het uitzicht staat te genieten.

Het is de prachtige nieuwe camper van Jikke en Mink. Het is een Hymer kampeerbus van het type Yosemite.  Yosemite is het National Park, in het oosten van de Amerikaanse staat Californië. De vallei ligt in het westen van de Sierra Nevada en is uitgesleten door een nu verdwenen gletsjer.

Dat het altijd groter en meer kan, bewijzen hun achterburen met hun MAN camper uit Hannover, zo'n 75 km noordelijk van hier. Let even op het keukentrapje, om überhaupt in de camper te komen. Het is niet te hopen dat een onverlaat het trapje gedurende de nacht weghaalt, want dan maak je een enorme smakker. Voor alle zekerheid heeft hij op de deur maar gezet dat het een Camper is.... Het overschilderen is nog niet helemaal gelukt, want de oude tekst is nog gedeeltelijk te lezen....