maandag 1 mei 2023

Rio Mar 32

 Dachten we dat het publiek de grote boosdoener zou worden voor het bankroet van het Nederlandse voetbal, niets is minder waar. Het zijn de over het paard getilde voetballers die de lont in het kruitvat blijken te zijn. Wat een schandelijke vertoning gisteravond tijdens de KNVB bekerfinale. Laten we welwezen, beide ploegen maakten zich schuldig aan dit wangedrag. Zowel de Ajax- als de PSV spelers maakten er gezamenlijk een wanvertoning van, onder leiding van een, quasi, boven de partijen staande scheidrechter Higler.. Wat zou er gebeurd zijn als hij onmiddellijk dit irritante gedrag had bestraft? 

Gisteravond, als we naar een nieuwe Netflix serie, "The Diplomat" aan het kijken zijn, hoor ik vogeltjes op het dak. Totdat ik mij realiseer dat zo laat er geen vogeltjes op ons dak zullen zitten. Ik zet het geluid van de TV uit en ontdek druppen op het dak. Echt waar, zo nu en dan een drup, daar blijft het bij. Dit duurt een kwartier en dan volgt de eerste klap onweer en begint het echt te regenen. Wat een enorme bui en de eerste sinds we in Spanje zijn.

Wolfgang, onze laatste vaste Duitser, komt afscheid nemen, want hij vertrekt vandaag. Hier rookt hij nog zijn laatste sigaretje, om z'n stoelgang nog een beetje op gang te brengen. Dan, een uurtje later, vertrekt hij toch echt richting Stralsund.

Het moest natuurlijk een keer misgaan. Omdat overal waar wielen onder en een bed in zit voor een weekeindje weg wordt gebruikt. Ook door jongelui, die niet zoveel ervaring hebben. De vrije dagen zijn bijna voorbij, dus hoogste tijd om naar huis te gaan. 

Dus snel de caravan aan de trekhaak en gassen met dat hok. Ik hoor ze een aanloopje nemen, om toch vooral het heuveltje maar op te komen. Dan volgt een klap en als ik opkijk zie ik een caravan, geheel zelfstandig, zich weer een weg zoeken naar de oorspronkelijk standplaats. Kennelijk heeft het ding een aangenaam weekeinde gehad en wil het nog wel even blijven. Vervaarlijk slingert het apparaat weer naar beneden en komt met een hoop gekraak tot stilstand tegen een houten paal, nog maar op het nippertje een zeer dure Mercedes missend. 

De trekauto staat nog ronkend klaar om de rest van de heuvel te beklimmen, maar ja zonder caravan heeft dat niet zoveel zin.

Het blijkt al snel dat de zogenaamde "losbreekreminrichting" niet was aangesloten en alleen de verlichtingsstekker lost het probleem niet op. Gelukkig gebeurt er geen ongeluk met één van de vele rondrennende kinderen. Conclusie, de jongelui hebben weer wat geleerd.