maandag 8 mei 2023

Rio Mar 39

 

Max Verstappen laat er geen misverstand over bestaan: hij steekt ook dit seizoen met kop en schouders boven de rest uit. Hij was gisteravond in één woord "Fenomenaal." Maar om duidelijk te zijn, ik sta niet alleen in deze mening, behalve misschien een paar Mexicanen, die nu weer hun plaats weten.

De overburen zijn vertrokken, maar zij niet alleen. Het leek vanmorgen een ware volksverhuizing, of liever gezegd leegloop. 

Het strand is leeg, al zie ik links 2 wandelaars. Nu staat er ook een straffe wind uit zee, die de natuur een beetje afkoelt, want in het zonnetje is het bloedheet.

Zelfs de huurhuisjes staan leeg en wachten met smart op hun nieuwe occupants. (bewoners)

Waar rust heerst komen de dieren. Hier een knoeperd van een sprinkhaan. Een jaar geleden zou dit nog  tot enige paniek hebben gezorgd, hier in Spanje. Toen heerste er in juni een ware sprinkhanenplaag. Dit exemplaar is de grote Spaanse sprinkhaan.

Oh ja, morgen is de blog iets later dan normaal, of heel vroeg, want om 3 uur gaan we met de bus naar Denia voor de afspraak met de behandelend arts in het Hospital HLA San Carlos.