vrijdag 12 mei 2023

Rio Mar 43

 

Wat zit de wereld toch vreemd in elkaar. Ieder mens zou ontzettend blij wezen met zo'n prachtig in bloei staande Bougainville, maar hier in Spanje gooien ze dat gewoon in de container. 

We, ja zeker, ik mag namelijk van Ali weer mee, gaan inkopen doen in El Verger. Dat moet in de ochtend, want er komt regen en niet zo'n klein beetje ook. 

En wat komen we onderweg naar El Verger tegen? De Jeep van iemand die we lang geleden voor het eerst ontmoeten aan het Steinhuder Meer in Nedersaksen Duitsland. Eigenlijk is hij de reden dat wij jaarlijks hier op Rio Mar staan, want zijn stek is namelijk camping Los Patos, halverwege El Verger. Ik ga het hele verhaal niet weer overdoen, maar om in ieder geval zijn auto weer te zien vinden we beide opmerkelijk. 

De timing is trouwens voortreffelijk, want als we terug zijn, vallen de eerste druppels al, wat later een enorme bui wordt. Dit is natuurlijk lang niet voldoende om de water tekorten van geheel Spanje op te lossen.

Nu heb ik deze camping al een beetje omschreven als klein en kneuterig, daardoor alleen al absoluut ongeschikt voor grote, lees lange, voertuigen.

Maar vanmiddag komt me daar toch een monsterlijk vehikel van een camper aan........ Nu is de plek tegenover ons één van de grootsten van de camping, bijna 10 meter, maar daar kan dit exemplaar niet staan, tenzij het ding zijwieltjes heeft en dwars kan inparkeren. 9,60 meter meldt de Duitse mevrouw trots, maar ja, of het past, dacht het niet. Ach, nu staan ze ook op een mooie plek, tenminste als je het niet erg vindt, dat als je de deur open doet, je met je neus in de heg staat. Wij hebben het idee dat er nog een X te weinig staat

Het was trouwens een heel kort nachtje. Een stel Duitsers vindt het leuk om tot 3.30 uur lawaai te schoppen, ondanks herhaalde malen geklaag van de diverse buren. De beide dames, de aanstichters van het feestje, rijden met hun lichaam nog vol alcohol vanmorgen weg.