woensdag 17 mei 2023

Rio Mar 48

 Zo, een beetje aan de late kant vandaag, maar er is een reden.

Het is vandaag opruim dag, want we vertrekken morgen naar Tarragona, ongeveer 375 kilometer naar het Noorden. De uitschuifbare ladder staat al klaar, want Ali wil natuurlijk het dak op om die schoon te maken. 

Een paar uur later staat de camper, min of meer, reis klaar. Want op de achtergrond zit Ali nog de laatste spulletjes in de een tas te proppen, zoals de accu's van de fietsen, verlengkabels et cetera. Ik geloof niet dat ik de satellietschotel ooit zover uit elkaar heb gehaald, maar nu past hij wel mooi in het hefbed en hebben we er de komende maanden geen last van.


Al een paar weken komt deze aparte jongedame langs onze camper. Ze heeft haar hond met een riem om haar middel, kennelijk om het beest in haar macht te hebben, want het dier wil nog wel eens een andere kant oplopen. Voor het eerst knoopt ze een praatje aan: "Of we Duitsers zijn", nee, "We zijn Nederlands" en plotseling ontdooit ze "Oh dat is veel beter, ze vindt Nederlanders geweldig. Dit alles gaat in Spengels, een mengeling van Spaans en Engels, maar dan door elkaar. Echt vermakelijk.


Bij het dak schrobben, zijn de ramen een beetje vies geworden, dus?.......... Tja, het schoonmaken is haar vroeger met de bekende "lepel" ingegoten, plus dat ze foto's door dat raam wil/gaat maken.