zondag 30 april 2023

Rio Mar 31

Van een serene rust, op een doordeweekse dag, naar een kakafonie aan geluiden, als de Spanjaarden hun extra vrije dagen vieren. In eerste instantie bepalen huilende kindjes het concert, waarna spelende kinderen het alras overnemen. Dit betekent dat de ouders, zo mogelijk, hun eigen ritme op gaan pakken. De transistor radio's komen uit de bagageruimte en al snel vult de camping zich met een grote diversiteit aan Spaanse klanken. Als je jezelf daaraan overgeeft, verhoogt dat, tot op zekere hoogte, de verblijfsvreugde op de camping.


 Zelfs als iemand zijn luchtcompressor op volle toeren laat ronken om zo zijn SUP's op te blazen en vervolgens zich naar de zee begeeft, heeft iets super lokaal 's.

Oh, ja, het gaat weer wat beter met mijn conditie en ben benieuwd hoe vrijdag de bloedwaarden zich manifesteren, hoewel ik denk dat de uitslag pas dinsdag over een week bij het arts bezoek duidelijk wordt.

De Brabantse overbuurman blaakt van het zelfvertrouwen over de beker eindstrijd tussen Ajax - PSV, zo dadelijk om 18.00 uur. Ik hoop niet dat het voor hem een debacle wordt, want anders moet hij weer terug naar Oranje-Zwart Hockey, zeg maar voetbal met een stokkie.