maandag 15 mei 2023

Rio Mar 46

 Dat de Spanjaarden dit weekeinde niet naar hun caravans zijn gekomen zal ze achteraf gespeten hebben. Want het was, uit de wind en in de zon, nog best aangenaam.


Op het strand zijn er altijd wel mensen te vinden, die achter een parasol of iets later op de dag nog kunnen genieten van het mooie weer. Want later op de dag gaat de wind meestal liggen en dan wordt het echt aangenaam, ook aan zee. Dit was om 8 uur 's avonds.


Wat je natuurlijk ook kan doen is een volleybalnet opzetten en lekker met elkaar gaan ballen. Wedden dat je het dan wel warm houdt. 


Als de zon dan aan de einder achter de horizon dreigt te verdwijnen, wordt het hoog tijd om je mannelijkheid te tonen. De bij de slager gevangen karbonades en hamburgers moeten alleen nog even boven een vuurtje gehangen worden. Daar heeft de camping dan ook verrijdbare barbecue's voor beschikbaar. Valt het U ook op dat in het hele woord barbecue, geen enkele Q in voorkomt, dus waar die afkorting bbq dan ook vandaan komt, is mij een raadsel.


In het beginstadium van een dergelijk vlees schroei festijn is het altijd even afwachten of, na de enorme rookontwikkeling, er ook nog een beetje vuur tevoorschijn komt. Maar de meesten lukt dat wonderwel, ook al lijkt het soms dat de hele caravan in rook opgaat.