zaterdag 27 mei 2023

Tournus 6

 Wow, nog nooit eerder heb ik een meer opwindende en spannende kwalificatie in de Formule 1 gezien, als die zojuist is afgelopen in Monaco. Oh ja, Max start morgen van Pole.

Kennelijk vond mijn lichaam dat ik nog niet genoeg medicijnen heb gehad de afgelopen maand. Want vanmorgen was ik toch genoodzaakt om een Farmacia op te zoeken en de bovenstaande medicijnen te bestellen. Toch nieuwsgierig waar het voor is? Het is voor de "Aardbeien."

Tjone, tjonge, wat zit er toch een verschil in tijdelijke buurtjes, die we krijgen op de camping. De Lemsters van gisteren, die een en al vriendelijkheid en interesse uitstraalden. Nu krijgen we te maken met de "Stiff upper lip" uit Engeland.
Voor mensen die de uitdrukking niet kennen, hier een deel uit het woordenboek. stiff upper lip
(uitdrukking) [alg.] stoïcijnse houding, (uiterlijke) onverstoorbaarheid; zonder een spier te vertrekken, uiterlijk onaangedaan

Het zijn Engelsen die ons niet zien staan of zitten. Mevrouw blijft ook stoïcijns in de auto zitten totdat meneer de caravan heeft geplaatst.
Ze zitten zo'n beetje tussen onze pas gewassen onderbroeken in, maar een groet, al was het een genadig knikje, ho maar. Op de achtergrond zo het ook kan. Pas aangekomen buurtjes, die gezellig met elkaar staan te babbelen.


Dat het niet allemaal oude mensen en/of zuurpruimen zijn, bewijst deze Duitse jonge dame die met haar kind onderweg is. Overdag maakt ze tripjes met haar oude bus en dat ruik je over de gehele camping, want de benzine dampen zijn overal ruimschoots aanwezig.