zaterdag 6 mei 2023

Rio Mar 37

 

Je kon er vandaag natuurlijk niet omheen. De kroning van Charles III van Engeland. Hier in vol ornaat met de belangrijkste relieken. Ik zou niet durven zeggen dat hij het hier erg naar zijn zin heeft.

In tegenstelling tot de eerste verwachtingen, is vandaag ook mevrouw Parker Bowles tot koningin gekroond. Hier zijn beide gekroonden te zien op de afsluitende ceremonie, de balkon scene. Voor de rest van de dag stond het bol van traditionele handelingen die al duizend jaar oud zijn.

Vandaag wordt er weer inkopen gedaan bij de Mercadona in Oliva, alleen mag ik niet mee van Ali, omdat mijn enkel nog dik is..

Ze ontdekt op de terugweg dit vreemde fenomeen van huilende pilaren. Uit deze kolom stroomt constant water wat grotendeels op de weg terecht komt.

Een stuk verderop, ontdekt ze deze twee pilaren of buizen, die ogenschijnlijk doelloos hun water verspillen. Met in het achterhoofd dat er een watertekort in Spanje wordt verwacht is dit in ieder geval hoogst opmerkelijk.

Dan kun je het maar beter gebruiken om deze prachtig bloeiende bougainville te bewateren, maar het kennelijk ook zonder goed redt.

Vanavond wordt in Miami de kwalificatie in de Formule 1 verreden. Het circuit is rondom het Hard Rock Stadium gebouwd, maar ik betwijfel of het hard rock geluid de Formule 1 wagens gaat overstemmen. Eens kijken hoe de ware kracht-verschillen, van de rijders, nu werkelijk liggen.