zondag 14 mei 2023

Rio Mar 45

Een frisse wind vanuit zee, verpest mijn plezier van het buiten zitten. Het is 21 graden, maar in de schaduw en in de wind gaat de temperatuur terug naar hoogstens 17 graden. Inmiddels heb ik een lange broek en vest aan en zit weer buiten.


Maar het uitzicht vergoedt veel......!? Deze dame staat luidkeels, in het rap Spaans, te telefoneren en dat al geruime tijd, waarbij ze hevig aan haar sigaret aan het lurken is. Aan de vlaggen, rechts, is te zien dat de wind onze kant op komt en dan ruik je niet alleen de vislucht vanuit het restaurant, maar ook de sigaret walmen.... ach ja, het is Spanje nietwaar.

Als je iets heel mooi of heel lekker vindt, in dit geval het aan hebben, wil je daar meer van. Voor een paar weken terug kocht Ali een soort "drollenvanger." Je kent ze wel, die broeken waarvan het kruis zo'n beetje op de grond hangt. (redactie zeer overdreven.) Toen ze die broek een paar dagen aan had gehad, luidde het verdict: "Ik wil nog een paar van deze broeken." Maar ja, daar moet je voor naar El Verger, maar alleen wanneer er een markt is. Dus vanmorgen gaan plotseling de sneakers aan, wat mij de vraag ontlokt: "Gaat het naar de markt?" Het antwoord luidt instemmend en een paar minuten later zit ze op de fiets, jawel, nog voor de koffie. Twee broeken scoort mevrouw en is helemaal tevreden.


Maar als ze het aangename met het nuttige wil combineren, door ook nog even de nodige inkopen bij de Lidl te doen, komt ze van een koude kermis thuis. Auto's van mensen, die ook op de markt hun slag willen slaan, blokkeren de ingang van de Lidl. Pardoes op de plek voor de scooters en pal voor de deur parkeren deze lieden omdat zij wel weten dat de Lidl vandaag niet open gaat. Dus wordt er op de markt brood gekocht en een kilo kersen, die heerlijk smaken......

Nu lag er een plan om de komende week verder te gaan, maar ik merk dat Ali die aandrang niet zo sterk heeft. "Eerst moet je enkel een beetje rustiger worden, want die is nog niet helemaal hersteld."Zo te zien heeft ze daar wel een punt, hoewel je hierop niet kan zien dat de enkel nog dik is.