vrijdag 5 mei 2023

Rio Mar 36

 8 uur gaat de wekker, maar we zijn ervoor al wakker. Vandaag is het bloedprikken in Denia, maar gelukkig gaat Cariena ons met de auto naar het ziekenhuis brengen, dus dat is iets relaxter dan met de bus. Het is bijna onvoorstelbaar in wat voor druk minuscuul klein straatje ze ons af kan zetten. Zeker gezien de grootte van het ziekenhuis. We melden ons bij een soort receptie, met 4 dames naast elkaar op een rij. Tot onze verbazing wordt alles aan de balie geregeld. Stickers voor op de bloedbuisjes worden ter plekke geprint en op een groot vel geplakt. Twee begeleidende brieven en een afspraaknummer worden aan elkaar geniet. Ali is zo overdonderd door deze efficiĆ«ntie dat ze schielijk mee staat de kijken, totdat de receptioniste vraagt wat er aan de hand is.

We worden naar een lange hal gestuurd, met 15 spreekkamers, waar wij bij nr. 2 moeten zijn. Op een enorm groot scherm worden de diverse afspraken en zaalnummers afgeroepen, in het Spaans weliswaar, maar dat went snel. Precies 10.00 uur, de tijd van mijn afspraak, wordt mijn nummer opgeroepen en sta ik 10 minuten later alweer buiten. Met de taxi naar het busstation en om 11.00 uur staan we weer op de camping. Nu is het afwachten wat doctor Anna Mayor Perez aanstaande dinsdag zegt.

Even lijkt het erop, nadat we uit de bus zijn gestapt, dat we niet over het voetbruggetje over de rivier de Molinel kunnen, maar dat valt mee. Kennelijk gaan ze nu het einde van de weg beter markeren. Het verhaal gaat dat een jongedame alle borden over het hoofd heeft gezien en de rivier is ingereden. Tenminste, onze overbuurvrouw heeft gezien dat er een auto uit de rivier is getakeld. Gek, want vorig jaar, 22 februari is ook al iemand tegen het bruggetje aangereden, want toen heb ik er al foto's van gemaakt.

Kijk, als je onopvallend en eventueel illegaal aan het strand wil camperen, is dit wel de manier om je caravan te beschilderen. Bijkomend voordeel is dat je niet meer kan zien, tot waar de schimmel is gekomen.

Ik vertelde al dat een zandzuiger al dagen bezig is met zogenaamd zandsuppletie. Hierbij wordt extra zand opgebracht om de stranden te verbreden. Ze zijn hier bang dat de rivier zijn of haar loop dusdanig verandert dat de belendende huizen gevaar gaan lopen.

In Groningen, lees ik zojuist, wordt het bevrijdingsfeest geteisterd door harde wind en extreem veel regen en is vanmiddag dan ook stil gelegd. Zonde.....