vrijdag 26 mei 2023

Tournus 5

Tjonge, tjonge, dat noem ik nog eens een "narrow escape." Dan duid ik op de weersomstandigheden in Spanje en zeker op de plaatsen waar wij hebben gestaan. Zowel in Benidorm als in de regio van Oliva is het bar en boos.


Wegen die worden afgezet, campings die overstromen en auto's die tot hun dak onder water staan. Hier is het water alweer iets aan het zakken, maar er komen weer nieuwe buien aan. Het water kan niet weg omdat de bovengrond kei en keihard is geworden na die lange droogte. Nu worden het rivieren. Bij ons, hier in Frankrijk, is het al de hele week droog.


Gisteravond komt een stel de camping oprijden en proberen pal naast ons hun combinatie neer te zetten. Nu is de ruimte naast ons de in- en uitrit van het hele veld, dus zouden ze de mogelijkheid van hun collega's ontnemen om de volgende dag te kunnen vertrekken. De combinatie bestaat uit een prachtige La Strada buscamper, met daarachter een Adria caravan. In eerste instantie komt bij mij het beeld naar boven van een echtpaar dat in scheiding ligt, maar de boedelscheiding nog niet van kracht is. Meneer slaapt in de buscamper, mevrouw brengt de nacht door in de caravan. Ik vind het een briljante oplossing, een soort "Living apart together" maar dan op de camping. Mijn fantasie gaat weer met mij aan de loop, want de werkelijkheid is een stuk simpeler. De caravan is voor de hond en de hond alleen.


En dan "dizze" Lemsters. In al zijn onschuld zet hij zijn combinatie over twee plaatsen. Maar dat laat nog een klein probleempje over. Een plek voor zijn satellietschotel. Weet je wat, die zet ik wel onder de luifel van mijn achterbuurman. Ook weer opgelost!?!

Leven en laten leven, is zijn motto....