zondag 2 februari 2020

Benicassim 7

Om eerlijk te zijn is het zogenaamde "zondag gevoel" een beetje in het nauw geprogrammeerd. Was het vorig seizoen nog lekker om half tien WNL en aansluitend Harry Mens zijn Business Class te zien. Nu begint WNL pas om 10.00 uur. Jammer, maar ik "vernuver" mij wel met het AO tennis. Djokovic wint van Thiem.

Al die tijd zit Hoofd-zonnebaden lekker buiten en geniet van een nieuw boek op haar E-reader. Totdat ze ook naar binnen komt: "Het is mij te heet in de zon". Ze installeert zich in de tent en zet de twee deuren tegen elkaar open om het beetje wind op te vangen voor de nodige afkoeling.

Vergeet ik bijna te vertellen, dat we gisteravond in het restaurant hebben gegeten. Het is een drukke avond, maar we kunnen nog juist een tafeltje bespreken. Ik hoor U denken, druk, druk, er is geen kip te zien. Inderdaad, want het is "Live Music Night" en ze verwachten 100 man. Wij zijn vroeg en de Brexeteers komen later, zodat ze het Live gebeuren mee kunnen maken. Aan ons is dat niet besteed en dan duid ik op overmatig drinkende Britten, want 5 minuten na het maken van deze foto, komen ze binnen. De dames uitgedost in lange jurken en de heren met hun beste trainingspak aan. Wat opvalt zijn de ongelooflijk kleurrijke sneakers die voor een prikkie te koop zijn bij de Chinees. Sommigen geven bij ieder stap licht en dat verwacht je bij kinderen, niet van oudere mannen.

Vanmiddag wandelen we naar de boulevard en daar ontdekken we dat, ook hier, de storm Gloria heeft huisgehouden.Het zandstrand is in bulten het strand op gewaaid, of meegesleurd door de beukende zee.

Op andere plaatsen is het zand onder het plaveisel weggespoeld en staat het op instorten.

Na al die enerverende omstandigheden is het zaak om de rust op te zoeken. Wat helpt er dan beter om een boek te lezen op een golfbreker.

Of de rust van het strand op te zoeken, maar dan wel met je beste vriendinnen.

Natuurlijk kun je jezelf ook als de koningin te rijk voelen wanneer je een plekje helemaal voor jouw alleen hebt bemachtigd.

Maar het blijft genieten op de boulevard van Benicassim