donderdag 13 februari 2020

Benicassim 18

  Vanmorgen vroeg ontvangen wij het bericht dat "onzer" Annie, na een kort ziekbed, is overleden. Wij hebben Annie in Benidorm leren kennen, waar ze met haar man Teus, 8 maanden per jaar een appartement huurden. Annie was een levenslustige vrouw, die ondanks haar leeftijd, vreugdevol in het leven stond en nog aan alles wou meedoen. Wij wensen Teus en familie veel sterkte toe, in deze moeilijke dagen.
"We gaan je missen Annie".

Ik weet niet of het er iets mee te maken heeft, maar veel zin in zwemmen heb ik niet. Het liefste blijf ik lekker op bed en kijk een beetje televisie om de zinnen te verzetten. Toch lig ik 2 uur later in het zwembad mijn baantjes te trekken. Tijdens het koffie drinken merk ik een bepaalde druk om op te schieten. "Ik heb het al een paar keer gezegd, ik wil even naar de markt in Benicassim", merkt Hoofd-marktbezoek op. Het zal, als wel vaker, aan mij voorbij zijn gegaan, maar rond half twaalf wandelen we op de markt.

Bij een € 1,= kraampje zie ik de dames in de aangeboden koopwaar "klauwen" en krijg alweer meer dan genoeg van dit marktbezoek.

De mens zit wonderlijk in elkaar, want even later sta ik mij, midden op de markt, te ontdoen van mijn bodywarmer en trui, om een overhemd te passen. Tegelijkertijd vallen we eigenlijk, in de kraam met overhemden, op één en hetzelfde patroon, alleen is de juiste maat niet te vinden. In mijn beste Spaans maak ik duidelijk dat is maat 44 wil. Ja mensen, maat 44, dus het gaat de verkeerde kant uit, hoewel, uitdijen kan eigenlijk maar één kant uit, nietwaar? De marktkoopman zoekt en vindt een passende maat 43 en begint alle spelden en karton te verwijderen. Het past perfect, dus bedank ik de man en wil weglopen. Maar ik kom niet onder het betalen uit.

Dit is het patroon van het overhemd, werkelijk, zo ziet het eruit en om heel eerlijk te zijn, welk patroon past nu beter bij een oud geluidstechnicus.

Als ik ook nog eens een mooi horloge zie en het wil kopen meldt Hoofd-financiën, dat de bodem van de geldkist in zicht is en we het ons niet kunnen permitteren. Trouwens, de kosten zijn € 7,= voor het kleinood.

  Op weg naar de "Flappentapper" komen we dit beeldige geveltje tegen, zeg nou zelf.

Dan nog even een "Wie met pek omgaat wordt ermee besmeurd" voorbeeld! Ik had al verteld dat het hier, in Benicassim, vergeven is van "Brexiteers", oftewel,  Engelsen van een bepaalde leeftijd, die denk ik allemaal voor de Brexit hebben gekozen. Al deze mensen drinken G&T (Djee and Tee) ofwel, Gin en Tonic. Je ziet ze met literflessen Tonic en goedkope Gin de Mercadona verlaten.

Precies, na een paar dagen zeuren, mocht ik van Hoofd-spiritualiën ook een dergelijk setje aanschaffen. Het probleem is echter dat het nog maar donderdag is en ons alcohol inname zich tot het weekeinde beperkt.........