dinsdag 25 februari 2020

Benicassim 30

Je kunt zeggen wat je wil, maar in een camper word je toch, min of meer, gestuurd door het weer. Tenminste, dat is bij Hoofd-inpak het geval. Schijnt de zon, wordt er gewassen. Vandaag is het bewolkt plus dat het tegen het einde van ons verblijf loopt, dus gaan we vandaag de tent inpakken.

Zo heb je nog een redelijk relaxt onderkomen, om even later omgetoverd te zien worden in een troosteloze en vooral ingezakte toestand. Maar dat moet nog even wachten, want het is zoals de voorspellingen aangeven, "overwegend bewolkt" en dat bevordert het opdrogen van de ochtenddauw in het geheel niet.

  Dan, na de koffie, zelfs de lunch en diverse aanwezigheid van vocht-inspecties, krijg ik toestemming om de ventielen te openen en de boel leeg te laten lopen. Het is en blijft toch een prachtige uitvinding, zo'n opblaastent.

Ik heb helemaal nog niet verteld, dat we aanstaande donderdag verkassen naar Oliva om ons bij onze Duitse vrienden te voegen. Is het hier, op Bonterra Park, vergeven van de Brexeteers (lees gepensioneerde Britten), in Oliva is de bevolking overwegend Duitse overwinteraars. Ik zeg vrienden, want als we onze komst vorige week aankondigen, krijgen we even later een bericht terug dat er reeds een plek voor ons is gereserveerd. Onze vriend Gernot Gurke heeft kennelijk touwtjes waar hij aan kan trekken, waarna de poppetjes gaan bewegen. Als het klopt, krijgen we een schitterende plek toegewezen. Voor de Duits lezende onder ons, inderdaad, zijn naam is Gurke en voor diegene die niet Google Translate bij de hand hebben, een "Gurke" is inderdaad een komkommer.

Terug naar vandaag. Hoofd-schoonmaak heeft de uitschuifladder ter beschikking en dus de mogelijkheid om "op" het dak van de camper te kijken.

Kreten van ongeloof zijn mijn deel. "Jeminee, het is hier H E L E  M A A L geel!"

Dus.... 5 minuten later sta ik schoonmaak spullen te spoelen, waar inderdaad gele bloesem, of pollen vanaf komen. Zelfs de luifel, die we deze maand helemaal niet hebben gebruikt ontkomt niet aan het gele goedje, dus ook die krijgt een schoonmaakbeurt.

Kennelijk is Hoofd-versnaperingen zo tevreden over mijn inzet dat, ondanks dat het "doordeweeks" is, ik getrakteerd word op een heerlijk koele Hefe Weitzen.